Ζητά την διαγραφή του ο Πάνος Μπεσίνης από τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου

mpesinis

Αίτημα διαγραφής από τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου υποβάλει με ανοικτή του επιστολή ο Παναγιώτης Μπεσίνης, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,
όπως σας είχα ενημερώσει προφορικά μέσω της γραμματέως του συλλόγου, θα περίμενα την Γενική Συνέλευση των μελών του ΕΣΑ, προκειμένου να πάρω κάποιες προσωπικές αποφάσεις σε σχέση με την συνέχιση της παρουσίας μου στον σύλλογο.

Στην συνέλευση της Δευτέρας 16/01/2023, προσπάθησα με την μικρή μου παρέμβαση να υπενθυμίσω σε εσάς και στα –λίγα δυστυχώς- παρευρισκόμενα μέλη, ότι ο ΕΣΑ στην υπερ-εκατονταετή διαδρομή του, πορεύτηκε και έγινε μεγάλος μέσα από την διαφορετικότητα των μελών του (είτε ασκούσαν διοίκηση είτε όχι) αλλά και την δυνατότητα να συνθέτει τις διαφορετικές απόψεις. Τέλος κάλεσα όλους τους συναδέλφους που θα εμπλακούν στις επερχόμενες εκλογές αυτό να μην το ξεχνούν ποτέ και να το έχουν παρακαταθήκη και κριτήριο σκέψης και δράσης.

Δυστυχώς συνάδελφοι η τελευταία γενική συνέλευση του συλλόγου με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δικιά σας ευθύνη εξελίχθηκε σε παρωδία.
Προτάσσοντας διαρκώς και περίπου αποκλειστικά την προσωπική εμπάθεια, την εμμονική στάση για ήσσονος σημασίας ζητήματα ( θερινό πενθήμερο, Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου κλπ) και τον διχαστικό λόγο, μόνο διάθεση για σύνθεση και αποκλιμάκωση του πολωτικού κλίματος δεν διαφαίνεται να επιζητείται. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι περισσότερα του ενός μέλη του υπάρχοντος ΔΣ στην παρέμβαση τους στην «συνέλευση», φρόντισαν να «υπενθυμίσουν» ότι η συμμετοχή στον σύλλογο δεν είναι υποχρεωτική, δείχνοντας ταυτόχρονα και την πόρτα της εξόδου στους «διαφωνούντες» συναδέλφους.

Με λύπη και με πόνο ψυχής σας υποβάλλω σήμερα συνάδελφοι, αίτημα διαγραφής μου από τον σύλλογο.
Σας καλώ να το κάνετε δεκτό με την επισήμανση ότι είναι μια ύστατη προσπάθεια με συμβολικό χαρακτήρα αφύπνισης και επαναπροσδιορισμού στάσης για τα συλλογικά δρώμενα προς όλους.

Δεν καλώ κανένα συνάδελφο μέλος του συλλόγου να με μιμηθεί.
Αντιθέτως καλώ και παρακαλώ όλους τους συναδέλφους να εμπλακούν ενεργά, να ενδυναμώσουν και να αναγεννήσουν τον σύλλογο με τις απόψεις, τις σκέψεις και τις δράσεις τους».

zenith