Αρνούνται τις κατηγορίες οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

kampanos.jpg

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από το δικαστήριο
Αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται οι 12 κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Με την κλήρωση των ενόρκων, μεταξύ των οποίων και δύο αναπληρωματικών, αλλά και την ανάγνωση του κατηγορητηρίου, που είναι ιδιαιτέρως βαρύ, ξεκίνησε η δεύτερη συνεδρίαση για την στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, εισήλθαν στην αίθουσα οι 12 κατηγορούμενοι και δήλωσαν το ονοματεπώνυμό τους, οικογενειακή κατάσταση, εργασία και τόπο κατοικίας. Τον λόγο πήρε η εισαγγελέας της έδρας, η οποία ανέγνωσε το κατηγορητήριο, με τους δράστες να την ακούν με σκυμμένο το κεφάλι.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, η πρόεδρος της έδρας έδωσε τον λόγο στους κατηγορουμένους ώστε να αναφέρουν συνοπτικά την θέση τους, με όλους να τονίζουν πως δεν αποδέχονται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Υπενθυμίζεται πως άπαντες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού, ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη, άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Τι ανέφεραν οι κατηγορούμενοι ενώπιον του δικαστηρίου:

Πρώτος κατηγορούμενος: Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες, ήμουν εκεί αλλά δεν έκανα τίποτα, λυπάμαι πολύ για όσα έγιναν.

Δεύτερος: Λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες.

Τρίτος: Λυπάμαι πολύ, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες, ήμουν παρών στο σημείο.

Τέταρτος: Ζητώ συγγνώμη στην οικογένεια του Άλκη, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες.

Πέμπτος: Ήμουν στο σημείο αλλά δεν έχω κάνει τίποτα, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες.

Εκτός: Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες.

Έβδομος: Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες.

Όγδοος: Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες.

Ένατος: Συμμετείχα στο περιστατικό, αρνούμαι κατηγορηματικά την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη.

Δέκατος: Αρνούμαι τις κατηγορίες, ζητάω συγγνώμη. Αισθάνομαι βαθιά μετανιωμένος για όλα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ, αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου και ζητώ να τιμωρηθώ μόνο για όσα πραγματικά έπραξα. Παραδέχομαι ότι χτύπησα τον έναν από τους φίλους του Άλκη, αλλά ποτέ δεν ήρθα σε επαφή με τον ίδιο και με τον άλλον φίλο του.

Ενδέκατος: Συγγνώμη για όλα όσα έγιναν.

Δωδέκατος: Συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες, θέλω να τονίσω πως είχα τον ρόλο του ταξιτζή, βρισκόμουν 80 μέτρα από το περιστατικό. Δεν κατέβηκα ποτέ από το αυτοκίνητο.

Παράλληλα, η πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας υπέβαλε προφορική μήνυση, ζητώντας να διερευνηθεί κατά την ακροαματική διαδικασία αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης οπλοκατοχής και να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία.

Η δίκη συνεχίζεται.

Πηγή: thesstoday.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith