Το Μεσολόγγι δεν βρίσκεται στη λίστα βίας ανηλίκων…

bullying 10

Διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο των διαπληκτισμών ανήλικων παιδιών ακόμα και μέσα στους χώρους των σχολείων.

Στα μεγάλα αστικά κέντρα έχουν δημιουργηθεί ακόμα και συμμορίες ανηλίκων που χτυπούν και κλέβουν άλλους ανήλικους. Στο Μεσολόγγι ευτυχώς δεν έχει φθάσει ακόμα αυτό το φαινόμενο και ευχή όλων είναι να μην φθάσει.

Όμως από την στιγμή που πανελλαδικά τα περιστατικά είναι πολλά, γι’ αυτό και το πρόσφατο περιστατικό διαπληκτισμού δυο ανήλικων κοριτσιών, σε γυμνάσιο του Μεσολογγίου, πήρε μοιραία διαστάσεις άνευ ουσιαστικής υπόστασης.

Τα πανελλαδικής εμβέλειας Μέσα Ενημέρωσης προέβαλαν για μια ακόμη φορά αρνητικά το Μεσολόγγι, ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το περιστατικό δεν είχε τέτοιες διαστάσεις, γεγονός το οποίο και ο Διευθυντής του σχολείου ανέφερε σε εμφάνισή του σε μεγάλο κανάλι λέγοντας ότι η διάσταση δεν είναι αυτή που δόθηκε σε σχετικό ρεπορτάζ.

Να υπενθυμίσουμε ότι αρχικά καταγγέλθηκε από την οικογένεια της φερόμενης ως παθούσας, ότι ξυλοκοπήθηκε από το άλλο κορίτσι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΑΙΧΜΗΣ, ουσιαστικά επρόκειτο για ένα περιστατικό συνήθους διαπληκτισμού, που ξεκίνησε λεκτικά από την πρώτη κοπέλα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν και βάσει ιατρικών εξετάσεων, η φερόμενη ως παθούσα δεν είχε κανένα τραύμα, ενώ και αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι δεν υπήρχε θέμα επίθεσης από πίσω και ζήτημα κουκούλας.

Ο Διευθυντής του σχολείου Κώστας Κατσαρός, αναφέρει ότι ο τσακωμός των δυο κοριτσιών έγινε άμεσα αντιληπτός από τους καθηγητές, χωρίς να προλάβει να εξελιχθεί Αμέσως κλήθηκαν και τα δυο κορίτσια στο γραφείο των καθηγητών, οι οποίοι έκαναν την δική τους έρευνα στα πλαίσια των καθηκόντων τους, καλώντας και άλλα παιδιά που ήταν παρόντα να πουν τι συνέβη. Αφού δόθηκαν οι εξηγήσεις στους καθηγητές, όπως ανέφερε ο κ. Κατσαρός, ζητήθηκε συγνώμη από την φερόμενη ως παθούσα και συμφώνησαν πως το συμβάν λήγει εκεί, αφού βέβαια το σχολείο επέβαλλε και την δική του τιμωρία και στις δυο, που ήταν η διήμερη αποβολή και η ενημέρωση των γονιών.

Η τόσο μεγάλη διάσταση δόθηκε μετά την καταγγελία και την δημοσιοποίηση του συμβάντος από την οικογένεια της φερόμενης ως παθούσας. Όπως λένε οι πληροφορίες η άλλη πλευρά θα προχωρήσει σε μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Γεγονός είναι ότι πολλές φορές οι μαθητές τσακώνονται, αφού και το σχολείο είναι μια μικρή κοινωνία που αποτελείται από διαφορετικούς χαρακτήρες και προσωπικότητες που ενίοτε διαφωνούν μεταξύ τους. Τον λόγο θα έχει πλέον η Δικαιοσύνη, αφού μετά την καταγγελία η υπόθεση θα φθάσει στην Δικαστική αίθουσα, αν και η πλευρά της φερόμενης ως παθούσας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την δίωξη της άλλης ανήλικης.

Όταν έγινε γνωστό το γεγονός, η ΑΙΧΜΗ προτίμησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, αφενός για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και αφετέρου για να πάρει τις απόψεις και των δυο πλευρών, καθώς πρόκειται για ανήλικα παιδιά.

aixmi-news.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith