Ρωσία: Τουλάχιστον 130 νεκροί από το τρομοκρατικό χτύπημα – Βίντεο στην δημοσιότητα έδωσε ο ISIS

capture 273

Μια ομάδα ενόπλων άνοιξε πυρ σε αίθουσα συναυλιών σε προάστιο της Μόσχας το βράδυ της Παρασκευής, σκοτώνοντας τουλάχιστον 130 ανθρώπους σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας.
Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στο Διαδίκτυο δείχνει τουλάχιστον δύο κουκουλοφόρους να εισέρχονται στο Crocus City Hall, με τον έναν να πυροβολεί επανειλημμένα με αυτόματο. Ένα άλλο βίντεο δείχνει τέσσερις άνδρες, με τουλάχιστον τους τρεις να να φέρουν όπλα, να κυνηγούν μια ομάδα ανθρώπων και να τους πυροβολούν αδιακρίτως.

Διεθνή δημοσιεύματα θέλουν το Ισλαμικό Κράτος να ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική αυτή επίθεση, κάτι που προς το παρόν δεν έχει διαλευκανθεί.

Το βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα από το κανάλι των ISIS στο Telegram, καταγράφει την καρέ καρέ στιγμή που οι μαχητές του ISIS μπαίνουν στο εμπορικό κέντρο και σκορπούν τον θάνατο.

Στο βίντεο φαίνεται πως κρατούν όπλα, πολυβόλα και αυτόματα, και μαχαίρια να τριγυρίζουν στον πολυχώρο Crocus ψάχνοντας τα θύματά τους. τα πρόσωπα τους δεν είναι καλυμμένα ωστόσο φαίνεται πως έχει γίνει επεξεργασία καθώς στο δοθέν βίντεο δεν φαίνονται τα πρόσωπα των τρομοκρατών.

Οι σκηνές είναι πολύ σκληρές και στο βίντεο αποτυπώνεται μεγάλη η αγριότητα των δραστών.

Στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δεν αναφέρεται το πώς κατάφεραν οι δράστες να οπυν στον πολυχώρο και ποιο ήταν το κενό στην ασφάλεια που εκμεταλλεύτηκαν οι μαχητές του ISIS και εισέβαλαν στο Crocus.

Οι νεκροί από μακελειό ανέρχονται στους 133, έγιναν 11 συλλήψεις στην Μόσχα, και 4 συλλήψεις στα σύνορα με την Ουκρανία, στο Μπριάνσκ, οι οποίοι σύμφωνα με τον Πούτιν προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πήγες του BBC δύο τρομοκράτες που πήραν μέρος στην επίθεση σκοτώθηκαν, ο ένας στο Crocus και ο δεύτερος κατά την επιχείρηση ων ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας για την σύλληψή τους στο Μπριάνσκ.

Πώς επηρεάζει την Ελλάδα το μακελειό στην Μόσχα

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Σωτήρης Σέμπρος μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για το μακελειό στην Μόσχα

«Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε για την επίθεση από το αφγανικό σκέλος του ISIS για την «επόμενη μέρα» αφορά στο χτίσιμο εσωτερικής ανθεκτικότητας απέναντι στις συμμετρικές και στις ασύμμετρες απειλές. Η Ρωσία ό,τι και να γινόταν θα έριχνε την ευθύνη στην Ουκρανία. Ζούμε στην εποχή που τα fake news είναι μάστιγα. Ο Πούτιν θα το χρησιμοποιήσει την επίθεση, ως επιπλέον λόγο για να ενισχύσει το εσωτερικό μέτωπο. Αν οι ρωσικές υπηρεσίες δεν έδωσαν σημασία στις ανακοινώσεις των ΗΠΑ για ενδεχόμενο κτύπημα, είναι μία ακόμη αποτυχία των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, που αλλάζουν ην προβολή ισχύος της Ρωσίας ωστόσο παραμένει καθαρό το αναθεωρητικό της σκέλος», τόνισε ο κ. Σέρμπος.

Και συνέχισε: «Φυσικά μας επηρεάζει αυτό που έγινε. Είμαστε μια χώρα status quo απέναντι στον αναθεωρητισμό, και έτσι τιμάμε και την ιστορία και την κληρονομιά μας. όταν η Θράκη απέκτησε στην Αλεξανδρούπολη έναν στρατηγικό λιμένα για την Δύση η πρώτη που αντέδρασε ήταν η Ρωσία. Θα γίνει προσπάθεια να επηρεαστεί η κοινή γνώμη με διασπορά fake news γι΄αυτό είναι σημαντική η εσωτερική ανθεκτικότητα».

megatv.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith