Σοκάρουν τα στοιχεία για το νέο κύκλωμα μαστροπείας με θύματα ανήλικες

viasmos .jpg

Με δόλωμα την χλιδάτη ζωή και το εύκολο χρήμα, το κύκλωμα μαστροπείας με αρχηγό την 25χρονη που συνελήφθη, παγίδευε μαθήτριες και τις εξέδιδε. Τους έταζαν εύκολο χρήμα, πολυτελή ζωή, σπρώχνοντας τις ανήλικες στον σκοτεινό δρόμο της πορνείας και των ναρκωτικών.
Τις προσέγγιζαν σε κλαμπ αλλά και στο διαδίκτυο, δείχνοντας αρχικά φιλική διάθεση. Ως «εγκέφαλος» του νέου κυκλώματος μαστροπείας εμφανίζεται η 25χρονη «Μαρία». Κατηγορείται ότι «ψάρευε» τόσο ανήλικα θύματα όσο και πελάτες.

Την 25χρονη υπέδειξε εξαρχής η αδερφή ενός εκ των ανήλικων θυμάτων του κυκλώματος. Η 25χρονη φέρεται να πίεζε τις ανήλικες να πηγαίνουν με άνδρες που θα έφερναν περισσότερα χρήματα.

– Τελείωνε ρε φίλε, λεφτά θα πάρεις. Άστον αυτόν, αν είναι θα σου κανονίσω με τον άλλο που δίνει 200€.

– Γιατί;

– Αυτός δίνει πιο πολλά ρε.

Όπως προκύπτει από μηνύματα κοριτσιών με πελάτες, συχνά πετύχαιναν τον σκοπό τους.

– Πού να έρθουμε; Δεν έχουμε χρήματα για ταξί.

– Πού είστε τώρα;

– Γκάζι.

– Οκ, σκάω και πάμε εκεί στο ξενοδοχείο να αράξουμε.

– Να ξεκινήσω; Ωραία, θα έχεις και τα 2.000 μαζί σου;

– Οκ, αλλά θα φέρεις και τη φίλη σου εντάξει;

Οι πελάτες, έξι εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, δεν έδειχναν τον παραμικρό δισταγμό ακόμη κι όταν ενημερώνονταν πως είχαν να κάνουν με έφηβες. Στο κύκλωμα, κομβικό ρόλο είχαν οι οδηγοί, εκείνοι που μετέφεραν τις μαθήτριες στα ραντεβού. Ανάμεσά τους κι ένας 36χρονος με νανισμό, που πήγαινε τα κορίτσια σε ραντεβού εκτός Αττικής.

Η «Λορέλα», η «Μαρία» & οι κοινοί σύνδεσμοι
Χθες, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια τα δύο τελευταία άτομα που συνελήφθησαν για ανάμειξη στο κύκλωμα μαστροπείας. Ανάμεσά τους και ένας tattoo artist. Ο 55χρονος που κατηγορείται και για το κύκλωμα της «Λορέλας» τον περασμένο Ιανουάριο, από το 2021 είχε κάνει τουλάχιστον τρία ερωτικά ραντεβού με ανήλικα κορίτσια. Αντί χρήματων, τα πλήρωνε με τατουάζ.

Ο 55χρονος, μαζί με μία 26χρονη, φέρονται να είχαν εμπλοκή και με τα δύο κυκλώματα, αυτό της «Λορέλας» και εκείνο της «Μαρίας», με τις Αρχές να εξετάζουν εάν αυτά λειτουργούσαν ως συγκοινωνούντα δοχεία.

«Οι γονείς δε συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία»
«Όπως και σε προηγουμένη περίπτωση, δεν καταγγέλλουν τα ίδια τα θύματα, καταγγέλλει κάποιο συγγενικό πρόσωπο που αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτά τα παιδιά, ότι λείπουν αρκετές ώρες, νύχτα κατά κύριο λόγο, από το σπίτι, περίεργα μηνύματα με αγνώστους άντρες ή με κοπέλες οι οποίες τις παροτρύνουν να κάνουν κάποιες ερωτικές επαφές με αμοιβή», λέει, μιλώντας στο MEGA, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτά που γίνονται σε βάρος τους είναι αδικήματα και ότι κάποιος τους εκμεταλλεύεται οικονομικά παρόλο που ‘κερδίζουν χρήματα’, θεωρούν ότι αυτό είναι φυσιολογικό. Αυτό το αντιλαμβάνονται όταν τους το εξηγεί ο ψυχολόγος».

Όπως λέει η ίδια:

«Εδώ μιλάμε για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο με αμοιβή, δε μιλάμε για βιασμό. Παρασύρθηκαν και πήγαν και στο δεύτερο κύκλωμα, έχουμε κοινά θύματα αλλά έχουμε και κοινό δράστη. Έχουμε δράστη ο οποίος κατηγορήθηκε στην πρώτη δικογραφία για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο με αμοιβή και τώρα κατηγορείται και για μαστροπεία».

Σύμφωνα με την κα Δημογλίδου:

«Μας προβληματίζει ότι βλέπουμε ίδιους δράστες (…) και ότι δυστυχώς τα ίδια τα θύματα πέφτουν ξανά θύματα και σε άλλα κυκλώματα. (…) Μιλάμε για οικογένειες που υπάρχουν προβλήματα στη δομή τους σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, γι’ αυτό ίσως βλέπουμε τα ίδια θύματα ξανά και ξανά».

Όπως επισημαίνει η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ:

«Καταθέτουν οι γονείς, μπορεί κάτι να έχουν αντιληφθεί, σιγουρά όχι τη διάσταση του προβλήματος. Δεν γνωρίζουν μέχρι που μπορεί να έχει φτάσει ένα παιδί, αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά γιατί λείπει αρκετές ώρες. Σε κάποιες περιπτώσεις έλειπαν και μέρες αλλά θεωρούσαν ότι βρίσκονταν σε κάποιο φιλικό πρόσωπο. Οι γονείς δεν συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία γιατί δεν είχαν αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει».

«Υπάρχει νομικό κενό»
Από την πλευρά του ο Γιώργος Κανιάρης, δικηγόρος μίας εκ των θυμάτων που συμμετείχε και στο πρώτο κύκλωμα, κάνει λόγο για νομικό κενό.

«Υπάρχει ένα κενό στη νομοθεσία και θα πρέπει ο νομοθέτης να το καλύψει, να προχωρήσουμε σε νέο πλαίσιο. Μιλάμε για ανήλικα παιδιά, το αν υπάρχει βούληση ή όχι δεν το γνωρίζουμε, είναι κατά περίπτωση».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Αυτοί που ασχολούνται με την εμπορία ανθρώπων έχουν τον τρόπο τους και διεισδύουν. (…) Είναι μονογονεϊκή οικογένεια, δεν ήταν πολύ δύσκολο να εισχωρήσει κάποιος και να εκμαυλίζει ένα παιδί προσφέροντας χρήματα, αλλαγή τρόπου ζωής από τη μια στιγμή στην άλλη».

«Ενώ αρχίζει νέος ανακριτικός κύκλος, χθες είχαμε την απολογία κατηγορουμένου από την πρώτη υπόθεση. Είναι αυτό που μας εντυπωσιάζει και μας προκαλεί ανησυχία, ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα η υπόθεση και οι απολογίες από την πρώτη υπόθεση και ανοίγει νέος κύκλος», συμπληρώνει.

«Τα παιδιά αυτά γίνονται έρμαια αυτής της κατάστασης και μετά παίρνουν ρόλους και σχεδόν εμπλέκονται και αυτά ακόμα και μια ποινική μεταχείριση εις βάρος τους», καταλήγει.

megatv.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith