Πήλιο: Χείμαρροι «καταπίνουν» αυτοκίνητα στο κεντρικό πάρκινγκ Μακρινίτσας

makrinitsa

Απόκοσμες εικόνες που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στη χώρα μας προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel» στη Μαγνησία

Εικόνες αποκάλυψης στο νομό Μαγνησίας από την επέλαση της κακοκαιρίας «Daniel».

Από το πέρασμα της κακοκαιρίας δεν γλύτωσε ούτε η Μακρινίτσας Πηλίου.

Βίντεο που δημοσιεύθηκε στα social media δείχνει το μέγεθος της καταστροφής, με τα ορμητικά νερά κυριολεκτικά να «καταπίνουν» το κεντρικό πάρκινγκ στη Μακρινίτσα.

Δείτε το βίντεο:

Σε Πιερία και Χαλκιδική αναμένεται η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
Τις ακτές της Πιερίας, την Παραλία Κατερίνης ως τα παράλια του Πλαταμώνα, την Ημαθία και το νότιο τμήμα της Χαλκιδικής (χερσόνησοι Κασσάνδρας-Σιθωνίας) αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες το έντονο κύμα κακοκαιρίας . Σ αυτές τις περιοχές έχουν επικεντρωθεί και οι προσπάθειες πρόληψης της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο μεταξύ για τους κατοίκους σε Ημαθία, Πιερία και Χαλκιδική, ήταν το μήνυμα 112 που έλαβαν σήμερα το πρωί αρκετοί και στην Θεσσαλονίκη. “Λόγω του εύρους του σήματος των κεραιών στην Θεσσαλονίκη το έλαβαν εκ παραδρομής”, διευκρίνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο FM 104,9», o προϊστάμενος της διευθυνσης Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαρ. Στεργιάδης.

Η πολύ ισχυρή βροχόπτωση που είχαμε σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός από πτώσεις 6 δένδρων που είχαμε στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, ανέφερε.

«Στην περιοχή που θα χτυπήσει το φαινόμενο βρισκόμαστε σε επιφυλακή. Έχουν ήδη γίνει καθαρισμοί ρεμάτων. Υπάρχουν και σκαπτικά μηχανήματα για κάθε ενδεχόμενο. Έχουμε ενημερώσει τους κατοίκους, τους τουρίστες, τους κατασκηνωτές να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις. Είναι ένα πρόσκαιρο φαινόμενο και από την Πέμπτη σταματούν και οι βροχές”, πρόσθεσε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας.

Βάρκες στο κέντρο του Βόλου για απεγλωβισμούς
Ακόμα και βάρκες επιστρατεύθηκαν από τις Δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να απεγκλωβιστούν πολίτες και εργαζόμενοι από το κέντρο του Βόλου, καθώς οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Ο απεγκλωβισμός εργαζομένων και πολιτών που βρίσκονταν στο κτίριο του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ στην οδό Λαρίσης έγινε με βάρκες, προκειμένου να μεταφερθούν με ασφάλεια και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

newsbomb.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith