Παναγιώτης Κουρουμπλής: Η ενεργειακή «λοταρία» της κυβέρνησης έχει οδηγήσει σε απόγνωση τα νοικοκυριά

kouroumplis

Η ενεργειακή «λοταρία» της κυβέρνησης έχει οδηγήσει σε απόγνωση τα νοικοκυριά.
Να κατατεθούν στη Βουλή στοιχεία με τα ποσά επιδότησης των δικαιούχων «Power Pass».

Για εμπαιγμό των πολιτών από την κυβέρνηση, με επιδότησεις-ψίχουλα, κάνει λόγο ο ανεξάρτητος βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής με ερώτηση και ΑΚΕ που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, ζητώντας από τον υπουργό Οικονομικών να ενημερώσει για τον συνολικό αριθμό των δικαιούχων του «Power Pass», καθώς επίσης τον ακριβή αριθμό των δικαιούχων που έλαβε ποσά επιδότησης α) 600€, β)από 500€-600€, γ) από 400€-500€ δ) από 300€-400€, ε) από 200€-300€, στ)από 100€-200€, ζ)από 50€ -100€, η) λιγότερα από 50€.

Ο κ. Κουρουμπλής επισημαίνει ότι «την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αδυνατεί να συγκρουστεί με την αισχροκέρδεια και τα καρτέλ στον τομέα της ενέργειας, η Ελλάδα σημειώνει μια ακόμα αρνητική πρωτιά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία βασίζεται σε στοιχεία του Παρατηρητήριου Αγοράς Ενέργειας της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας, η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση στην Ε.Ε. στις τιμές προμήθειας προς τις επιχειρήσεις και τρίτη για τα νοικοκυριά, με αύξηση κατά 242%».

Ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι «τον Σεπτέμβριο του 2021, ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και αναφερόμενος στις προσεχείς αυξήσεις του ρεύματος, διαβεβαίωνε μετ΄ εμφάσεως ότι «η κρατική επιχορήγηση σε συνδυασμό με την έκπτωση, την οποία παραχωρεί, η ίδια Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, θα απομειώσουν δραστικά ή και θα μηδενίσουν, τις όποιες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος». Μάλιστα έφερνε ως παράδειγμα ότι «το μηνιαίο κόστος για κατανάλωση από 300 έως 600 κιλοβατώρες, όσο δηλαδή καταναλώνει ένα μέσο νοικοκυριό, δεν θα επιβαρυνθεί περισσότερο από 2 ευρώ τον μήνα». Από τα δύο ευρώ το μήνα και τις ψευδείς τελικώς υποσχέσεις του πρωθυπουργού, τα νοικοκυριά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, κλήθηκαν να πληρώσουν τρελούς λογαριασμούς ρεύματος, όπως χαρακτηριστικά κατέθεσε και ο ίδιος ο Συνήγορος του Καταναλωτή, κ. Ζαγορίτης, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο κ. Κουρουμπλής υπογραμμίζει ότι «οι φρούδες υποσχέσεις της κυβέρνησης συνεχίστηκαν και με το γνωστό «Power Pass». Μόλις χθες, η πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών αντίκρισε πενιχρά ποσά επιδότησης ρεύματος (Power Pass) που στις περισσότερες των περιπτώσεων, κυμαίνονταν από 30-50 ευρώ. Και όλα αυτά, τη στιγμή που τα ποσά που έχουν καταβάλλει οι πολίτες για τη ρήτρα αναπροσαρμογής την περίοδο Δεκεμβρίου 2021 –Μαΐου 2022, ξεπερνούν το 1,5 δις. Ευρώ».

Εν συνεχεία, επικαλούμενος δημοσιεύματα στον Τύπο, ανέφερε ότι «από τις 2,5 εκ. αιτήσεις νοικοκυριών για την επιδότηση ρεύματος, μόλις το 1,5% θα λάβει το ποσό των 600 ευρώ και περισσότερα από 1 εκ. νοικοκυριά θα λάβουν από 20 ευρώ, ενώ σποραδικά στην εκκαθάριση, θα εμφανίζονται 40 και 50 ευρώ».
«Δυστυχώς, για την κοινωνία, η κυβέρνηση της ΝΔ κατέστησε την ενέργεια όπως το λαϊκό λαχείο, που αφήνει τον λήγοντα για τους πολλούς και τα υπερκέρδη για τους λίγους και εκλεκτούς «λύκους» της αγοράς ενέργειας, εμπαίζοντας την πλειοψηφία των πολιτών», σημείωσε χαρακτηριστικά.googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith