«Ούτε οι γιατροί δεν ξέρουν τι συνέβη», λέει ο πατέρας της 20χρονης που πέθανε στα Ιωάννινα

nosoko

Μπήκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα αμυγδαλίτιδας και εννέα ημέρες μετά κατέληξε.
Ήταν μόλις 20 ετών. Το άτυχο κορίτσι έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή μετά από μάχη που έδωσε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με συμπτώματα αμυγδαλίτιδας.

Ο πατέρας της μιλάει στην κάμερα του LIVE NEWS συντετριμμένος αναζητώντας απαντήσεις.

«Χάθηκε ένα παιδί που εισήχθη στο νοσοκομείο με μία απλή αμυγδαλίτιδα και πυρετό και μέσα σε εννέα μέρες το παιδί μας χάθηκε. Ψάχνουμε να μάθουμε για ποιο λόγο έγινε αυτό» λέει ο πατέρας της 20χρονης.

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου. Η 20χρονη Βούλα με καταγωγή από τη Χίο είχε γυρίσει στην πόλη που σπούδαζε, τα Ιωάννινα, για την εξεταστική της. Τηλεφώνησε στους γονείς της για να τους πει πως έχει ανεβάσει πυρετό και πονάει ο λαιμός της. Τότε, την συμβούλεψαν να πάει στο νοσοκομείο και να την εξετάσουν οι γιατροί.

«Πώς γίνεται ένα παιδί με τις αμυγδαλές του και πυρετό να πεθάνει; Μπορείτε εσείς να μου το πείτε; Φανταστείτε εσείς να έχετε ένα παιδί που σπουδάζει, όπως όλος ο κόσμος τα παιδιά τους φεύγουν, να σηκώσει πυρετό από τις αμυγδαλές. ”Πήγαινε παιδί μου στο νοσοκομείο”. Για να πεθάνει;» ανέφερε ο θείος της 20χρονης.

Η 20χρονη υποβλήθηκε σε τρεις αξονικές τομογραφίες και μετά από μία σειρά διαγνωστικών εξετάσεων της χορηγήθηκε αντιβίωση. Με ίδια συμπτώματα στο νοσοκομείο εισήχθη και ο φίλος της, ο οποίος μετά από 4 μέρες πήρε εξιτήριο.

«Η κόρη μου έδειχνε ότι ήταν καλύτερα. Στην πορεία όμως άλλαξαν όλα. Μετά κάποια στιγμή πόνεσε η κοιλίτσα της. Μας είπαν κάτι για γαστρεντερίτιδα μάλλον ότι έχει το παιδί, δεν υπήρχε κάτι συγκεκριμένο όμως ώστε να ξέρουμε τι αντιμετωπίζουμε, δηλαδή και οι ίδιοι οι γιατροί δεν γνωρίζανε τι αντιμετωπίζουνε» σημείωσε ο πατέρας της 20χρονης.

Το άτυχο κορίτσι επικοινωνούσε καθημερινά με τους γονείς της για να τους ενημερώνει για την κατάσταση της υγείας της. Οι γιατροί τους καθησύχαζαν και σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον έκαναν λόγο για μία ιογενής πάθηση που θα έκανε τον κύκλο της.

«Μιλούσαμε με τους γιατρούς, είχαμε μία επικοινωνία, όχι πάντα εύκολη αλλά είχαμε επαφή. Δεν μας είπαν ότι το παιδί διατρέχει κάποιο κίνδυνο και να είμαστε ήσυχοι. Τελικά όμως αποδείχτηκε ότι ήταν διαφορετικό», συμπλήρωσε ο πατέρας της 20χρονης.

Το τηλέφωνο χτύπησε ξανά. Η 20χρονη είπε στον πατέρα της πως νιώθει να χειροτερεύει. Τότε οι γονείς της πήραν το αεροπλάνο για να σταθούν στο πλευρό της. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς πως πρόκειται να μπει στη μονάδα εντατικής θεραπείας και λίγο αργότερα ότι τελικά κατέληξε.

«Εμείς δεν είμαστε γιατροί, εμείς το μόνο που ξέρουμε είναι το αποτέλεσμα. Ότι είναι παιδί ήταν μία χαρά, έφυγε από το νησί, το χαιρέτησαν οι γονείς του και μετά από μία εβδομάδα πέθανε. Μπορείτε να το φανταστείτε αυτό;» δήλωσε ο θείος της 20χρονης.

«Θα πρέπει ασφαλώς να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου της αλλά είμαστε όλοι συγκλονισμένοι γιατί εμείς έχουμε μάθει να σώζουμε ζωές ασθενών και όχι να χάνουμε νέους ανθρώπους» σχολίασε ο Μιχάλης Γιαννακός.

Καθηγητής της 20χρονης ανέφερε: «Μία φοιτήτρια η οποία βρισκόταν στο 3ο έτος των σπουδών της όλο χαρά για τη ζωή και μόλις το μάθαμε έχουμε συγκλονιστεί».

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως η 20χρονη υπέστη σηπτικό σοκ και ανακοπή με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη να διατάσσει κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου της 20χρονης Βούλας.

megatv.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith