Οι Δημιουργικοί Κόμβοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη Διεθνής Επιχειρηματική Έκθεση του Mostar στη Βοσνία

20230424 invitation to mostar 2023

Στη Διεθνή Επιχειρηματική Έκθεση (Περίπτερο 1 – G1 – Hall 1) του Mostar στη Βοσνία πρόκειται να παρουσιαστούν οι τέσσερις Δημιουργικοί Κόμβοι Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του διακρατικού έργουCreative@HubsInterreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020. Σκοπός της συμμετοχής είναι η προβολή και δικτύωση των 4 Δημιουργικών Κόμβων (Hubs) που δραστηριοποιούνται σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πάτρα και Πύργο.
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης στο Mostar (2-6 Μαΐου 2023), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τους τέσσερις Δημιουργικούς Κόμβους (CreativeHubs) που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ θα δοθεί η ευκαιρία δικτύωσης με άλλους δημιουργικούς κόμβους και Β2Β συναντήσεων μεταξύ δημιουργικών ΜμΕ.
Με επιμέλεια του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, την Τρίτη (2 Μαΐου 2023, ώρες 13:00-18:00, στο Περίπτερο 1 – Conferenceroom 3) θα πραγματοποιηθούν Β2Β συναντήσεις δικτύωσης ΜμΕ και την Τετάρτη (3 Μαΐου 2023, ώρα 15:00, στο ConferenceHall) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση πληροφόρησης.
Οι ενδιαφερόμενοι για B2Bσυναντήσεις μπορούν να εγγραφούν διαδικτυακά μέχρι και την 1η Μαΐου 2023, και να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες μέσω του συνδέσμου:International B2B meetingsMostarfair 2023 – Info (b2match.io)
Εργαστήρια-σεμινάρια, ηλεκτρονικά εργαλεία (Web 2.0), ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού 11 θεματικών ενοτήτων, διασυνοριακός διαγωνισμός καινοτομίας ιδεών, ανταλλαγή προγράμματος των Διαχειριστών των Hubs, αποστολές Β2Β μικρομεσαίων δημιουργικών επιχειρήσεων σε Ελλάδα και Ιταλία, είναι μερικές μόνο από τις δράσεις του Έργου στην ΠΔΕ.
Στο έργο Creative@Hubs – Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020 συμμετέχουν τέσσερις εταίροι: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης (επικεφαλής), Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Περιφέρεια Απουλίας. Στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμμετέχουν επίσης: το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», τα τρία Εμπορικά Επιμελητήρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας) και το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης – Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του έργου Creative@Hubs του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Interreg Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020» έχουν δημιουργηθεί τέσσερις Δημιουργικοί Κόμβοι (σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πάτρα και Πύργο), ενώ οι εργασίες περάτωσης του μόνιμου δημιουργικού κόμβου στην πρώην Γεωργική Σχολή Πάτρας, έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν το προσεχές καλοκαίρι.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του έργου: https://greece-italy.eu/rlb-funded-projects/creativehubs/googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith