Ο Δήμος Αγρινίου τίμησε τη μνήμη των Αιτωλοακαρνάνων στη μάχη της Γκραμπάλας

grampala

Ο Δήμος Αγρινίου και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Αιτωλ/νίας (παράρτημα Αγρινίου), τίμησαν και φέτοςτη μνήμη των Αιτωλοακαρνάνων που έπεσαν ηρωικά στη μεγάλη μάχη της Γκραμπάλας, στη θέση Βίγλα Καλπακίου.
Την Κυριακή 13 Νοεμβρίουστον τόπο της θυσίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσηςκ.κ. Ανδρέα.

Τον Δήμο Αγρινίου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Ευθύμιος Γρίβας ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας :«Τιμούμε τη θυσία των πατριωτών που με ηρωισμό υπερασπίστηκαν την εθνική ακεραιότητα και ελευθερία. Η μάχη αποδείχθηκε καθοριστική για την έκβαση του πολέμου. Οι κατακτητές χαμήλωσαν την κορυφή του βουνού, ύψωσαν όμως το ηθικό των Ελλήνων. Αγώνες σαν και αυτόνγέννησαν ήρωες που οδήγησαν στη σημερινή Ελλάδα».

zenith

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κ. Αλίκη Στάμου, μέλος του ΔΣ του παραρτήματος της Ε.Α.ΑΣ Αιτωλοακαρνανίας η οποία αναφέρθηκε αναλυτικά στο ιστορικό της επετείου.
Χαιρετισμό απεύθυναν οι Δήμαρχοι Κ. Λύρος, Σπ. Κωνσταντάρας, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Αιτωλοακαρνανίας κ. Σακαρέλος.
Τελετάρχης ο υπεύθυνος της Δημοτικής Γλυπτοθήκης Μιλτιάδης Γρηγορόπουλος.

img ac447f341dd706de204bff1f691b0a25 v

gkrampala1googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith