Δήμος Αγρινίου: Δράση πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης της ακουστικής ικανότητας

akoh

Το Κοινωνικό Ιατρείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Γεωργία Μπόκα σας προσκαλούν σε δράση πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης της ακουστικής ικανότητας με τίτλο:
«Αγαπήστε τα αυτιά σας»,
που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), μέλος του οποίου είναι ο Δήμος μας, και την Εταιρεία AKOUSTIKA MEDICA.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου ώρα 10:00πμ έως 14:00μμ στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου, που βρίσκεται επί της οδού Κωστή Παλαμά 20, και θα περιλαμβάνει δωρεάν προληπτικό έλεγχο ακουστικής ικανότητας (ωτοσκόπηση) που πραγματοποιείται από συνεργαζόμενο ΩΡΛ Ιατρό.

Η ακοή θεωρείται η σημαντικότερη από τις πέντε αισθήσεις, διασφαλίζει την επικοινωνία και την επαφή μεταξύ των ανθρώπων και είναι η βασικότερη παράμετρος στην ανάπτυξη της ομιλίας, της μάθησης και της επικοινωνίας και συμβάλει στην αντίληψη του χώρου συμπληρώνοντας έτσι την αίσθηση της όρασης. Ένας στους δέκα αντιμετωπίζει δυσκολία με την ακοή του, η βαρηκοΐα είναι η 3η πιο διαδεδομένη χρόνια πάθηση στην 3η ηλικία (μετά την υπέρταση και την αρθρίτιδα) ενώ 1 στα 3 άτομα άνω των 65 ετών – συνολικά 165 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως – ζει με απώλεια ακοής. Ο προληπτικός έλεγχος ακουστικής ικανότητας ξεκινάει σε γυναίκες και άνδρες μετά την ηλικία των 50 ετών και επαναλαμβάνετε ετησίως, ενώ σε περιπτώσεις με οικογενειακό ιστορικό ο προληπτικός έλεγχος μπορεί να ξεκινήσει και σε νεαρότερη ηλικία.

Για ραντεβού επικοινωνήστε στο 2641033580 ή 2641033582.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΜΠΟΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith