Χρήστος Παΐσιος: «Οι επόμενες κινήσεις των Ελλήνων δικηγόρων για τον Φρέντι Μπελέρη»

christos paisios

Η τοποθέτηση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, για την υπόθεση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει στη φυλακή.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Χρήστος Παΐσιος, αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας στην υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη, μιλώντας στο 1ο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Ο Ναυπάκτιος Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω τόνισε ότι μαζί με τον Πρόεδρο της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων, Δημήτρη Βερβεσό –με τον οποίον προ ημερών βρέθηκαν σε Τίρανα και Δυρράχιο– για να παραστούν στην ακροαματική διαδικασία και να δουν από κοντά τον δημοκρατικά εκλεγμένο Δήμαρχο της Χειμάρρας, θα συνεχίσουν τις προσπάθειες.

«Μαζί με τον Πρόεδρο, Δημήτρη Βερβεσό, βρεθήκαμε στην Αλβανία και είδαμε από κοντά τον Φρέντι. Για εμάς είναι εξόχως σημαντικό ζήτημα. Όχι μόνο εθνικό, άλλωστε δεν υποκαθιστούμε την ελληνική κυβέρνηση, η οποία ομολογουμένως κάνει εξαιρετικά τη δουλειά της.

Αποτελεί ζήτημα δικονομικό, αλλά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Φρέντι πρέπει να ορκισθεί, όπως επιτάσσουν οι νόμοι, τόσο της γειτονικής μας χώρας, όσο και οι διεθνείς. Κάτι αυτονόητο για ένα Κράτος Δικαίου, άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η Αλβανία επιθυμεί την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την υπόθεση και να παρεμβαίνουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων και στο πεδίο των αρμοδιοτήτων μας προς όφελος του Φρέντι, αλλά και προς όφελος του λαού της Χειμάρρας», τόνισε ο κ. Παΐσιος στην εκπομπή «GPS» του 1ου Προγράμματος της ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο, Θάνο Σιαφάκα.

newsbomb.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith