Χαλκιδική: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 28χρονο

ib

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου που το απόγευμα του Σαββάτου έπεσε στη θάλασσα στη Χαλκιδική μετά από γλέντι μαζί με άλλους δύο φίλους του και έκτοτε αγνοείται.

Στις έρευνες, που διεξάγονται στην Χαλκιδική υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού, Έρευνας και Διάσωσης, συμμετέχουν δυο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, επτά παραπλέοντα πλοία από θαλάσσης και από αέρος ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, έρευνες διεξάγονται και στην ξηρά στην περιοχή γύρω από το Ποσείδι τόσο από περιπολικό όχημα του Λιμενικού όσο και από πεζοπόρα τμήματα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Στην επιχείρηση συμμετέχουν και εθελοντές.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο φίλοι του 28χρονου, με τους οποίους βούτηξε στη θάλασσα, σώθηκαν. Ο πρώτο, ο 25χρονος Μπασίλ, σώθηκε μόλις λίγη μετά από σκάφος του Λιμενικού.

Ωστόσο, ο 30χρονος Ιβάν πάλευε με τα κύματα για 19 ώρες και βρέθηκε ζωντανός σε απόσταση 14 μιλίων από τη Νέα Σκιώνη το μεσημέρι του Σαββάτου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 30χρονος σώθηκε χάρη στην επιμονή του αλλά και μια μπάλα που βρήκε στη θάλασσα.

Ο Ιβάν σημείωσε πως όταν η παρέα έπεσε στη θάλασσα ήταν ήρεμη και μέσα δύο λεπτά όλα άλλαξαν, άρχισαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι και να υψώνονται κύματα με αποτέλεσμα να χαθούν στα κύματα.

NEWSIT.GRgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith