Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης της πρόσβασης στο Άνω Κεράσοβο Αιτωλοακαρνανίας

20220520 ΚΕΡΑΣΟΒΟ (1)

Ξεκίνησαν σήμερα, Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, οι εργασίες για την βελτίωση της πρόσβασης στην περιοχή του Άνω Κεράσοβου, Δήμου Αγρινίου, μιας περιοχής που οι οδικές υποδομές είχαν υποστεί σοβαρές καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που είχαν πλήξει την περιοχή.
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας πραγματοποίησαν όλες τις απαραίτητες ενέργειες που οδήγησαν στην σημερινή εγκατάσταση του Αναδόχου καθώς η θεομηνία είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής και ήταν απαραίτητη η άμεση παρέμβαση.
Παρών στην εγκατάσταση του αναδόχου ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Θανάσης Μαυρομμάτης ο οποίος δήλωσε: «Η Περιφερειακή Αρχή του Νεκτάριου Φαρμάκη είναι πιστή σε αυτό που είπε από την πρώτη μέρα που ανέλαβε: Έργα και όχι λόγια. Σήμερα λοιπόν ένα ακόμη ιδιαίτερα μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα μπαίνει σε φάση επίλυσης καθώς ξεκινούν οι εργασίες και μάλιστα στον βέλτιστο δυνατό χρόνο. Οι συμπατριώτες μας έχουν χορτάσει από λόγια κατά το παρελθόν. Εμείς απαντάμε με τις πράξεις μας και οι συμπολίτες μας βλέπουν τη διαφορά τόσο στην καθημερινότητά τους όσο και σε κάθε γωνιά του τόπου μας».
Παράλληλα σήμερα ξεκίνησαν και οι εργασίες για την βελτίωση της οδικής πρόσβασης σε μερικά από τα πλέον αξιόλογα προσκυνήματα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα την Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κατερινούς Γαβαλούς το Ιερό Μετόχι Αγίου Χαραλάμπους Νεοχωρίου και στην Ιερά Μονή Παναγίας Λυκουρίσσης Σκουτεράς Αγρινίου, της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος υλοποιεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης της πρόσβασης σε χώρους λατρείας καθώς θεωρεί τον προσκυνηματικό τουρισμό ως έναν από τους βασικούς πυλώνες για την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή μας.
Παρόντες εκτός από τον κ. Μαυρομμάτη, ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτ/νίας, Μαρία Σαλμά, ο Προιστάμενος του Τμήματος Τεχνικών Έργων ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, Πάνος Κιτσοπάνος, ο Πρόεδρος Άνω Κεράσοβου, Νικόλαος Σιάσος, ο Πρόεδρος Κάτω Κεράσοβου Σπύρος Γουργολίτσας και ο Πρόεδρος της Γαβαλούς, Ανδρέας Γούλας.
20220520 ΚΕΡΑΣΟΒΟ (2)

20220520 ΚΕΡΑΣΟΒΟ (3)googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith