Θάνος Μωραΐτης:«Όχι στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς Θέρμου. Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα!»

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Δήμο Θέρμου.
«Μια τέτοια κίνησηθα δημιουργήσει πολλά προβλήματαστην τοπική κοινωνία, τους πολίτες, αλλά και τις υπόλοιπες 23 κοινότητες που εξυπηρετούνται από το εν λόγω υποκατάστημα», τόνισε, προσθέτοντας ότι:
«Θα δώσει μήνυμα καθήλωσης και πλήρους απαξίωσης», ενώ «θα παγιωθούν συνθήκες τραπεζικού αποκλεισμού κι ανισοκατανομής της δυνατότητας πρόσβασης σε σημεία εξυπηρέτησης». Όπως είπε, μια τέτοια ενέργεια θα αναχαιτίσει «την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής» και «θα δυσκολέψει αγρότες και παραγωγούς».
«Ο τόπος μας και οι άνθρωποί του έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις απανωτές κρίσεις -την υγειονομική, την κρίση ακρίβειας και την ενεργειακή- αλλά και από τις εγκληματικές κυβερνητικές αποφάσεις», υπογράμμισε ο κ. Μωραΐτης, απαιτώντας από «την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα» και την Τράπεζα Πειραιώς «να μην προβεί σε αυτήν την ενέργεια».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Μετά τη δρομολόγηση του λουκέτου των υποκαταστημάτων της Τράπεζας πειραιώς στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και στον Αστακό, έρχεται αυτή του μοναδικού τραπεζικού υποκαταστήματος στο Δήμο Θέρμου.
Μια τέτοια κίνησηθα δημιουργήσει πολλά προβλήματαστην τοπική κοινωνία, τους πολίτες, αλλά και τις υπόλοιπες 23 κοινότητες που εξυπηρετούνται από το εν λόγω υποκατάστημα: Σε αυτήν τη συγκυρία, θα δώσει μήνυμα καθήλωσης και πλήρους απαξίωσης, τόσο του τόπου, όσο και των ανθρώπων του, οι οποίοι θα πρέπει να μετακινούνται στο Αγρίνιο για να εξυπηρετηθούν.
Σημειώνεται, δε, ότι θα προκαλέσει ταλαιπωρίαστους κατοίκους του ορεινού τμήματος του Δήμου Θέρμου, οι μετακινήσεις από και προς το οποίο είναι δύσκολες, κοστοβόρες και όχι πάντα ασφαλείς.
Ο κίνδυνος να παγιωθούν συνθήκες τραπεζικού αποκλεισμού κι ανισοκατανομής της δυνατότητας πρόσβασης σε σημεία εξυπηρέτησης είναι τεράστιος.
Σε περίπτωση που το υποκατάστημα κλείσει, θα αναχαιτιστείη τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, ενώ θα προκληθούν δυσκολίες σεεπαγγελματίες, αγρότες και παραγωγούς.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα και η Τράπεζα Πειραιώς να μην προβεί σε αυτήν την ενέργεια.
Ο τόπος μας και οι άνθρωποί του έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις απανωτές κρίσεις -την υγειονομική, την κρίση ακρίβειας και την ενεργειακή- αλλά και από τις εγκληματικές κυβερνητικές αποφάσεις.
Ως εδώ!
Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Δήμο Θέρμου πρέπει να παραμείνει ανοιχτό. Θα δώσουμε τον αγώνα μας και θα νικήσουμε!»googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith