Ξεκινά η υλοποίηση για τη μεγάλη τουριστική επένδυση στο Βαρκό Πογωνιάς

accor varko 1

Με την ηγεσία του ξενοδοχειακού ομίλου ACCOR συναντήθηκε την Πέμπτη 23 Μαρτίου ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας.

Ο κ. Αποστολάκης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από πρώτο χέρι από τους καθ’ ύλη αρμόδιους για την τεράστια τουριστική επένδυση που θα γίνει στο Βαρκό του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας από τον γαλλικό ξενοδοχειακό κολοσσό.

Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της επένδυσης, που έχει ενταχθεί στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων από πέρσι τον Ιούλιο, έλαβε θετική γνωμοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και έτσι ανοίγει ο δρόμος της υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου, ύψους 107 εκατ. ευρώ, με την ονομασία Banyan Tree Varko Bay. Εκτιμάται ότι είναι η μεγαλύτερη τουριστική επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην Αιτωλοακαρνανία!

Το έργο, φορέας του οποίου είναι η εταιρεία RND Investments Greece, αφορά στη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος σε έκταση 182 στρεμμάτων, συνολικής δυναμικότητας 580 κλινών, με σπα και μαρίνα.

33fbb8f739920cf36e1bbf5b51bfb3c8 xl

Θα περιλαμβάνει τη δημιουργία νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων, δυναμικότητας 121 δωματίων καθώς και 43 τουριστικών κατοικιών.

Ήδη πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, ο γαλλικός ξενοδοχειακός κολοσσός Accor είχε σχέδια επέκτασης για την ελληνική τουριστική αγορά. Άλλωστε οι τουριστικές επιδόσεις των τελευταίων ετών είχαν ανεβάσει σημαντικά την επενδυτική δραστηριότητα από μεγάλα διεθνή ονόματα.

Το χαρτοφυλάκιο της Accor στην Ελλάδα περιλαμβάνει ήδη 4 αθηναϊκά ξενοδοχεία και 3 στην περιφέρεια: το Αthens Capital Hotel – MGallery Collection (Λάμψα), το Novotel Athenes, το Sofitel Athens Airport (Mitsis Group) και το ibis Styles Athens Routes στην πρωτεύουσα, το Αngsana Corfu Resort & Spa by Banyan Tree (York Capital- Β. Κέρτσικωφ) στην Κέρκυρα, το Mercure Rhodes Alexia στη Ρόδο και το Ibis Styles Heraklion Central στην Κρήτη.

Σημειώνεται πως η Accor S.A., κατέχει, διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται ξενοδοχεία, θέρετρα και ακίνητα φιλοξενίας σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας τη μεγαλύτερη εταιρεία φιλοξενίας στην Ευρώπη και την 6η μεγαλύτερη παγκόσμια, ενώ είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Παρισιού.

Λειτουργεί σε περίπου 5.200 τοποθεσίες σε περισσότερες από 110 χώρες, έχοντας υπό την ομπρέλα όλη τη γκάμα του κλάδου, από Luxury (Raffles, Sofitel), premium (MGallery, Pullman, Swissôtel), μεσαίας κλίμακας (Novotel, Mercure, Adagio) και οικονομικές (ibis, hotelF1).

zenith