Βοιωτία: Μήνυμα του 112 για εκκένωση εννέα περιοχών

fotia voiotia 3

Δύσκολη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση με τη φωτιά που μαίνεται στη Βοιωτία, με μπαράζ μηνυμάτων από το 112 να αποστέλλονται σε κατοίκους οικισμών για εκκενώσεις.

Συγκεκριμένα, το 112 ήχησε λίγο πριν τις 15.00, καλώντας όσους βρίσκονται στις περιοχές Άγιο Αθανάσιο, Καρυώτι, Καρέικα, Ρεβυθαίικα, Μιχέικα, Σκιπέικα, Μπακράκο, Καραχάλιο και Παναγία Καλαμιώτισσα να εκκενώσουν προς Κυριάκι.

Μάλιστα, το πρώτο μέτωπο, που ξεκίνησε χθες το πρωί από τα Χώστια και το δεύτερο που ξεκίνησε χθες το απόγευμα από τον Ταρσό, βοηθούμενα από τους ισχυρούς ανέμους, έχουν πάρει τέτοια κατεύθυνση ώστε να ενωθούν.

Στην περιοχή παραμένουν οι ισχυροί άνεμοι και οι αναζωπυρώσεις δημιουργούν νέα μέτωπα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται πολύ η προσπάθεια των επίγειων και εναέριων δυνάμεων να ελέγξουν την έκταση της φωτιάς.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Λιβαδειάς Γιάννη Ταγκαλέγκα, που μίλησε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η κατάσταση παραμένει εφιαλτική. Οι αναζωπυρώσεις μαζί με τους ισχυρούς ανέμους δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Δίνουμε τη μάχη σε όλα τα μέτωπα, αλλά δυστυχώς οι ισχυροί άνεμοι δεν μας επιτρέπουν να σταματήσουμε την καταστροφή».

protothema.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith