Ονοματοδοσία προς τιμήν του θρυλικού παλαιστή Γιώργου Τρομάρα στην Αγία Σοφία Θέρμου

onomatodosia agia sofia5 1024x684

Συγκίνηση στην Ονοματοδοσία, που έγινε χθες, Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 στην Αγία Σοφία Θέρμου, προς τιμήν του συμπολίτη μας Παγκοσμίου φήμης Παλαιστή Γεωργίου Τρομάρα.
Ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, παρέδωσε αναμνηστικό του Δήμου Θέρμου στον κ. Κώστα Τρομάρα, γιο του Θρυλικού παλαιστή.

onomatodosia agia sofia4

Ποιος ήταν ο Γιώργος Τρομάρας
Μεγαλώνοντας στην Αγία Σοφία Θέρμου κατάλαβε γρήγορα, από το Δημοτικό ακόμη ότι δεν τα πήγαινε καλά με τα γράμματα.

Η μοίρα του καθορίστηκε μια μέρα, όταν στο χωριό έφτασε ένας αθλητής, ο Δημήτρης Κωνσταντίνου για να παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα, με διάφορα νούμερα βασιζόμενα στην απίστευτη μυϊκή του δύναμη.

Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε την κλίση του στην πάλη και τη μυϊκή δύναμη. Εκτός από παλαιστής έχει καταφέρει λύγισμα χοντρών σιδερικών, σπάσιμο χοντρών αλυσίδων, σήκωμα αυτοκινήτων, άνοιγμα ελατηρίων άνω των 400 κιλών με τα δόντια, ακόμα και τράβηγμα αμαξοστοιχιών.

Ήταν ο πρώτος που διοργάνωσε αγώνες δυναμικού τριάθλου (powerlifting) στην Ελλάδα.

Τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα, η αγάπη του όμως για το άθλημα τον ανέδειξε γρήγορα. Ο Γιώργος Τρομάρας ήταν ο συνεχιστής των λαϊκών ηρώων Κουταλιανού και Σαμψών.

Παντρεύτηκε και απέκτησε ένα γιο, τον Κώστα, ο οποίος ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του στο άθλημα του δυναμικού τριάθλου.

Ο Γιώργος Τρομάρας είχε παρουσιάσει προγράμματα επίδειξης μυϊκής δύναμης στην Ελλάδα και σε πάνω από 35 κράτη. Είχε παρουσιάσει προγράμματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου σε όλη την Ελλάδα, πάντα με περισσότερο το ηθικό δίδαγμα.

thermonews.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith