Βασίλισσα Ελισάβετ: Αυτές ήταν οι 3 μεγάλες αγάπες της

queen

Τρεις ήταν οι μεγάλες αγάπες της βασίλισσας Ελισάβετ: τα άλογα, τα σκυλιά και τα αυτοκίνητα.

Όλες έπαιξαν μεγάλο ρόλο κατά τη διάρκεια της βασιλείας της και η βασίλισσα Ελισάβετ παρουσίαζε το πιο καθημερινό και σε κάποιες περιπτώσεις, «παιχνιδιάρικο» πρόσωπό της, όταν βρισκόταν κοντά σε μία από αυτές. Φωτογραφήθηκε πολλές φορές με τα σκυλιά της, δεν έκρυψε τη λατρεία της για τα άλογα και αναγκάστηκε να σταματά να οδηγεί γιατί ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος είχε προκαλέσει ατύχημα!

Τα σκυλιά της βασίλισσας Ελισάβετ
Όσον αφορά τα σκυλιά, η αγαπημένη ράτσα της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν τα κόργκι, αφού μέσα σε 70 χρόνια έχει πάνω από 30 τέτοια σκυλιά στην κατοχή της, τα οποία. Το ακριβές όνομα της ράτσας τους είναι Pelmbroke Welsh Corgi.

Τα βασιλικά κοργκί έχουν κάνει αρκετές δημόσιες εμφανίσεις και έχουν γίνει αφιερώματα σε αυτά από ΜΜΕ παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως το Vanity Fair που τα φιλοξένησε σε εξώφυλλο το 2016.

Έχουν απεικονιστεί και απαθανατιστεί σε διάφορα έργα τέχνης, όπως αγάλματα, επαγγελματικές φωτογραφίες και πίνακες ζωγραφικής. Για παράδειγμα, το νόμισμα κορώνας για το Χρυσό Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ απεικονίζει τη βασίλισσα με ένα κοργκί.

Τα κόργκι είχαν εμφανιστεί και στο περίφημο βίντεο της βασίλισσας Ελισάβετ με τον Τζέιμς Μποντ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.

Τα αυτοκίνητα της βασίλισσας Ελισάβετ
Είναι γνωστό, επίσης, ότι η βασίλισσα Ελισάβετ λάτρευε τα αυτοκίνητα και, παρά το γεγονός ότι συνήθως είχε σοφέρ, η ίδια ήθελε να οδηγάει τα οχήματα της μεγάλης της συλλογής. Το αγαπημένο της θεωρείται ότι ήταν το Land Rover Defender.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε οδηγήσει Land Rover και Range Rover όλων των σχημάτων και μεγεθών. Θεωρείται ότι είχε αποκτήσει περίπου 30 Land Rover κατά τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της, από μοντέλα της σειράς I μέχρι το νέο Defender και μια σειρά από Range Rover.

Αλλά το αρχικό Land Rover, το οποίο αργότερα έγινε γνωστό ως Defender, φαίνεται να είχε κερδίσει τον θαυμασμό της Αυτού Μεγαλειότητάς της. Ειδικότερα, το αγαπημένο της λέγεται ότι ήταν ένα Land Rover Defender 110 του 2002, με κινητήρα ντίζελ TD5, ανυψωμένη ανάρτηση και θερμαινόμενα καθίσματα.

Η συλλογή της είχε και άλλα μοντέλα αυτοκινήτων, όπως η Bentley Bentayga, η Jaguar X-Type Estate, Rolls-Royce Phantom VI. Αν και δεν είναι όλα εντυπωσιακά και σε άλλη περίπτωση δεν θα έμοιαζαν με… βασιλικά αυτοκίνητα, η ιδέα πίσω από τη συλλογή της βασίλισσας Ελισάβετ είναι ότι όλα της τα οχήματα πρέπει να έχουν κατασκευαστεί στη Βρετανία.

Τα άλογα της βασίλισσας Ελισάβετ
Από μικρή ηλικία, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε έντονο ενδιαφέρον για τα άλογα. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας της, η ενασχόλησή της με τα άλογα έγινε μια από τις κύριες δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου της με ιδιαίτερη έμφαση στην εκτροφή καθαρόαιμων για ιπποδρομίες.

Ως παιδί, η Ελισάβετ έλαβε το πρώτο της άλογο, ένα πόνυ Σέτλαντ με το όνομα Πέγκυ, σε ηλικία 4 ετών, το οποίο είχε μέχρι τα 6 της. Από τα 18 της, όταν έγινε μια ολοκληρωμένη ιππέας, μέχρι τα 90α της γενέθλια, συνέχισε να ασχολείται με άλογα για την ψυχαγωγία της.

Τα καθαρόαιμα που ανήκουν στη Βασίλισσα έχουν κερδίσει 4 από τις 5 κλασικές ιπποδρομίες – τις 1,000 Guineas και 2,000 Guineas, τη Oaks and the St Leger – με μόνο το Derby να της λείπει από τη συλλογή της με νίκες.

Το άλογο Dunfermline της 96χρονης μονάρχη, με αναβάτη τον Γουίλι Κάρσον, χάρισε στη βασίλισσα την πιο διάσημη νίκη της, θριαμβεύοντας στο Oaks και το St Leger στο Ασημένιο Ιωβηλαίο της το 1977.

Τα τελευταία χρόνια, η βασίλισσα έγραψε ιστορία όταν έγινε η πρώτη βασιλεύουσα μονάρχης που κέρδισε το Gold Cup του Royal Ascot με το καθαρόαιμο άλογό της το 2013. Έχει επίσης σημειώσει περισσότερες από 20 νίκες στο Royal Ascot – ένα από τα κορυφαία γεγονότα της αγωνιστικής περιόδου.

newsit.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith