Βασίλης Μπισμπίκης για Δέσποινα Βανδή: Η λάμψη της δεν με τρόμαξε

μπισμπικησ

Βασίλης Μπισμπίκης μίλησε στο «Πάμε Δανάη» για την αντίδραση στο σχολείο και τον στρατό, την αυτοκαταστροφή και τις εξαρτήσεις, το περιθώριο και τη σχέση του με τη Δέσποινα Βανδή, αλλά τον γιο του.
Ο ηθοποιός μίλησε για τα παιδικά χρόνια του και τις αντιδράσεις του στην εφηβεία.

«Και εγώ σας θαυμάζω στην εκπομπή, γιατί αντιμετωπίσατε ένα θέμα πολύ προσωπικό με πολύ ωραίο τρόπο. Στο Λουτράκι στο δημοτικό σχολείο, ήμουν ένα παιδί πολύ ανήσυχο, με ξύλο, κρυφτό – κυνηγητό, παιχνίδια και στο γυμνάσιο έγινα ακόμη πιο ζωηρός. Ήμουν ο τύπος που κανόνιζε τις καταλήψεις, πως θα κλείσουμε το γυμνάσιο, ερχόμουν σε σύγκρουση συνέχεια με το σχολείο και τους καθηγητές», ανέφερε αρχικά ο Βασίλης Μπισμπίκης.

«Ήμουν ένα θυμωμένο & οργισμένο παιδί για τους δικούς μου λόγους, και υπήρχε και η παιδεία μου εκτός σχολείου με τα βιβλία που διάβαζα για τον αναρχισμό ένιωθα ότι το σχολείο κατευθύνει τη σκέψη μου κάπου συγκεκριμένα και εγώ δεν ήθελα να μπω μέσα σε αυτό. Θα ήθελα να είχα τελειώσει το λύκειο, μου έμειναν απωθημένα, μου αρέσει η ψυχολογία και η εγκληματολογία & θα ήθελα να σπουδάσω», πρόσθεσε σχετικά με τις αντιλήψεις και τις σκέψεις του σε νεαρή ηλικία.

«Δεν πήγα στο λύκειο γιατί με διώξανε από όλα τα σχολεία, από το Λουτράκι και από την Κόρινθο, ήμουν αντιδραστικός με συνέχεις αποβολές από το σχολείο. Έχω μια βάση αυτοκαταστροφής μέσα μου, είναι ένα πράγμα που το έχω από μικρό παιδί και βρίσκεται μέσα στην πορεία της ζωής μου», επεσήμανε.

Για την εμπειρία του όταν πήγε στον στρατό είπε πως, « Στο στρατό έφαγα ενάμιση χρόνο φυλακή, υπηρέτησα 25 μήνες φαντάρος και 12 μήνες ήμουν σε μια μονάδα ανεπιθύμητων στη Λήμνο. Δεν ήθελα οι παλιοί φαντάροι να πειράζουν τους νέους, «ξεψάρωνα» τους νέους και έκανα ακριβώς τα αντίθετα από όσα που κάνει ένας φυσιολογικός φαντάρος».

Η «σκοτεινή» περίοδος των εξαρτήσεων
Μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στις εξαρτήσεις, οι οποίες για πολύ καιρό ήταν μέρος της ζωής του.

«Υπήρχε φόβος μέσα μου, έπρεπε να το διαχειριστώ, έγινα σκληρός, φόρεσα πανοπλία, το αντιμετώπισα και με ουσίες και με αλκοόλ, ήθελα να πνίξω τον φόβο. Μπορεί να φαινόμουν ατρόμητος και άφοβος, αλλά ο φόβος μέσα μου με έκανε εξωστρεφή και τολμηρό. Με την ψυχανάλυση που έκανα κατέληξα ότι, τον φόβο που είχα μέσα μου έπρεπε να τον μουδιάσω, να τον εξωτερικεύσω με αντίδραση. Θα μπορούσα να είχα βουλιάξει, προφανώς είχα έναν άγγελο, ένα άστρο, φίλοι μου έλεγαν πως έπαιξε ρόλο το ότι ήμουν όμορφο παιδί και άνοιξαν κάποιες πόρτες. Ποτέ δεν θα έλεγα ότι είμαι άρρωστος ή εξαρτημένος, ό,τι έκανα το γούσταρα», συμπλήρωσε σχετικά με αυτή την «σκοτεινή» περίοδο της ζωής του.

«Πολλοί άνθρωποι βγαίνουν στην τηλεόραση, μιλάνε για ναρκωτικά & ουσίες, λένε ότι «εγώ έκοψα» και μπορεί να περνάει λάθος μήνυμα, ότι είναι εύκολο να ξεφύγεις. Ο άνθρωπος που λέει ότι έκοψε, μετά από μια εβδομάδα μπορεί να ξαναπίνει, αλλά μένει το αποτύπωμα ότι, «και εγώ μπορεί να είμαι και να κόψω». Θα πρέπει να μιλήσει κάποιος για τον βάλτο, τη λάσπη της εξάρτησης και το τι σημαίνει αυτό, το να λέει κάποιος «πάλεψα με τους δαίμονες & ξέφυγα» δεν είναι χρήσιμο. Αυτήν την περίοδο δεν υπάρχουν δαίμονες στη δική μου ζωή»,

»Κάνω θέατρο για να δικαιώσω τους ανθρώπους του περιθωρίου, θέλω την επόμενη μέρα να αντιμετωπίσουμε διαφορετικά έναν άνθρωπο με κοινωνικό αποκλεισμό. Ήθελα να δικαιώσω και τις τρανς του περιθωρίου, που βρίσκονται γύρω από την Ομόνοια. Στα 16 μου ζουσα σε ένα ξενοδοχείο στην Ομόνοια, μια τρανς φίλη με βοηθούσε εκείνη την εποχή, υπήρχε συντροφικότητα και ψυχική ζεστασιά, μόνο αγάπη πήρα», αποκάλυψε χαρακτηριστικά.

Για τον ρόλο του «Κρέοντα», ο Βασίλης Μπισμπίκης ανέφερε πως,«Υποδύομαι τον Κρέοντα στην «Αντιγόνη», ο οποίος για μένα είναι πιο τραγικός από την Αντιγόνη, γιατί χάνει τη γυναίκα του, το παιδί του. Υπάρχει μεταστροφή στον Κρέοντα, τρέχει να σώσει την Αντιγόνη και τον γιο του, αλλά δεν προλαβαίνει. Ο Κρέοντας είναι ταυτισμένος με την εξουσία, η Αντιγόνη είναι το αναρχικό στοιχείο της ιστορίας, η Αντιγόνη είμαι εγώ στην πραγματική ζωή. Η «Αντιγόνη» που σκηνοθετεί ο Τσέζαρις Γκραουζίνις φέρει μια πιο ανθρώπινη και ψυχολογική διάσταση».

Για τη σειρά που θα συμμετάσχει πρόσθεσε πως, «στη σειρά «αυτή η νύχτα μένει», μεταφερόμαστε στα μπουζούκια στο Αγρίνιο, είναι 120 επεισόδια, μια σειρά με κάλους συντελεστές & ηθοποιούς. Τον χειμώνα θα κάνω και πρόβες για το «Έγκλημα και τιμωρία» που θα παρουσιαστεί στη Στέγη γραμμάτων και τεχνών το Μάρτιο του 2023».

Η προσωπική ζωή του και τα όνειρά του
Για τα προσωπικά του και την καθημερινότητά του, ο ηθοποιός δεν παρέλειψε να αναφέρει πως είναι καλά και δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι ζει μία «φυσιολογική ζωή».

«Είμαι και εγώ ένας κανονικός άνθρωπος, όπως όλοι, θα κάνω τη ζωή μου, χωρίς τον φόβο του πως με βλέπουν οι άλλοι. Ποτέ δεν πούλησα κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που είμαι, θα ανεβάσω φωτογραφίες, θα βγω έξω, θα φιληθώ σε ένα μπαρ, θα πάω στα μπουζούκια. Δεν θα ήθελα να ζω με το φόβο να βγω έξω και να σκέφτομαι μην με τραβήξουν μια φωτογραφία» και συμπλήρωσε σχετικά με τη σχέση του με τη Δέσποινα Βανδή.

«Το μόνο που με ενόχλησε ήταν, το κυνηγητό που γινόταν λίγο επιθετικά στην αρχή της σχέσης μας από τους φωτογράφους. Διαφορετικοί κόσμοι υπάρχουν, αλλά ο άνθρωπος, ο πυρήνας, το ζευγάρι μπορεί να ταυτίζεται και να είναι ένα πράγμα. Μπορεί δυο άνθρωποι να είναι ίδιοι, κι ας είναι ο ένας τραγουδιστής κι ο άλλος ηθοποιός, τις ίδιες ανησυχίες έχουμε & τις ιδίες ευαισθησίες για τη ζωή. Η λάμψη της δέσποινας δεν με τρόμαξε, είναι ένα λαμπερό πλάσμα, αλλά δεν με τρόμαξε, ίσα – ίσα με μαγνήτισε η λάμψη της. Στην αρχή με ζόρισε η δημοσιότητα της σχέσης μου με τη Δέσποινα και με αυτά που γράφτηκαν ή ειπωθήκαν σε κάποιες εκπομπές, που ήταν ανοησίες & ψέματα. Δημοσιογράφοι στην τηλεόραση ξεπέρασαν τα όρια και έγιναν σχεδόν χυδαίοι».

«Ο γιος μου, Μιχάλης, είναι 9,5 ετών, του έχω τρομερή αδυναμία. Θέλω να έχει την αποδοχή και την αγάπη των γονιών του, όσο μεγαλώνει. Ο γιος μου είναι σε μια ηλικία που θα μπορούσε κάτι να διαβάσει ή να ακούσει στην τηλεόραση, αλλά δε νομίζω ότι το κομμάτι του παιδιού το σεβάστηκε κανείς. Θέλω ο Μιχάλης να είναι ανοιχτός μαζί μου, να μη φοβάται να μου πει το οτιδήποτε, είναι ευαίσθητα θέματα, αλλά θέλω να είμαι ειλικρινής. Ακόμη κι αν τον ενοχλήσει η αλήθεια, νομίζω ότι στο μέλλον θα αισθανθεί καλά που είχε έναν άνθρωπο που του έλεγε την αλήθεια», εξομολογήθηκε μιλώντας για τον γιο του και τη σχέση τους.

Τέλος, αναλύοντας το όνειρό του αποκάλυψε ότι «θα ήθελα κάποια στιγμή να φτιάξω ένα μικρό σπίτι στην Κρήτη, στη θάλασσα, να κολυμπάω και να κάνω παρέα με τους φίλους μου τους βοσκούς στα κονάκια το όνειρό μου «πέρασε», τουλάχιστον το σπίτι δίπλα στη θάλασσα εγκρίθηκε».

megatv.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith