Ζήτησε «συγχώρεση» ο «Dr Kontos» στην απολογία του

pseftogiatros

Συνεχίστηκε και σήμερα (07.07.2022) η δίκη του «ψευτογιατρού», με τον βασικό κατηγορούμενο να ανέβει και πάλι στο βήμα για να απολογηθεί. Ο «Dr Kontos» ρωτήθηκε από την πρόεδρο της έδρας για κάθε μία από τις 12 ανθρωποκτονίες και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας που αντιμετωπίζει.

Ακόμα και πως η εταιρία του συμμετείχε στο σύστημα ασφάλειας των ολυμπιακών αγώνων του 2004, c4i , σε συνεργασία με τη Siemens και σε διάφορους άλλους διαγωνισμούς είπε στην απολογία του ο 50χρονος «ψευτογιατρός». Σε κάποιες περιπτώσεις, έδωσε την δική του εκδοχή για τις επαφές που είχε με καρκινοπαθείς και τους συγγενείς του ενώ υπήρξαν και κάποιες υποθέσεις που ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει καθόλου τα θύματα ή τους συγγενείς τους. «Υπάρχουν 500 άτομα που έχω βοηθήσει, πάντα αφιλοκερδώς πάντα με σκοπό να κάνω καλό», ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος ενώ ερωτώμενος από την έδρα για τον ρόλο των συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση ισχυρίστηκε ότι δεν έχουν καμία ευθύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγγενείς θυμάτων και θύματα του «ψευτογιατρού» μετά την ολοκλήρωση της απολογία τους και ενώ οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν εκτός της δικαστικής αίθουσας τον φώναξαν «δολοφόνο».

«Δε φτάνουν εκατομμύρια συγγνώμες»
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι τελειώσει οδοντοτεχνίτης στην Ελλάδα και στην Αμερική παρακολούθησε σχολή για ηλεκτρονικές επικοινωνίες, ενώ είπε ότι έχει πάρει και άδεια πιλότου και έχει πετάξει τσέσνα. Σταμάτησε ωστόσο τις πτήσεις λόγω ενός προβλήματος στο αυτί.

Από το 2001 που βρίσκεται, όπως ισχυρίζεται στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι έχει δύο εταιρίες, μία για σέρβις σε συστήματα επικοινωνιών και μία εμπορική.

Εισαγγελέας: Έχετε εργοστάσιο; Κάποια μονάδα κάπου;

Κατηγορούμενος: Όχι. Εγώ μόνο σέρβις κάνω δεν παράγω..Συμμετείχαμε στο c4i σε συνεργασία με Siemens και σε διάφορους άλλους διαγωνισμούς.

Εισαγγελέας: Μας είπατε ότι το μεγαλύτερο λάθος σας ήταν ότι δε διαψεύδατε τη φήμη ότι ήσασταν ιατρός;

Κατηγορούμενος: Ναι

Εισαγγελέας: Φαίνεται από έγγραφα και καταθέσεις ότι δεν ήταν μόνο μία διάψευση αλλά και μία προβολή αυτής της ιδιότητας; Είχατε σελίδα linkedin, ιατρική ταυτότητα που δείξατε σε μάρτυρες και διάφορες συμπεριφορές που έμμεσα υποδεικνύουν αυτό. Στέλνατε μήνυμα «είμαι στο χειρουργείο» , λέγατε ότι είχατε επαφές με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και άλλους, ότι θεραπεύσατε τον πρόεδρο της κυπριακής δημοκρατίας, ότι θεραπεύσετε τον Σουμάχερ…

Κατηγορούμενος: Έτσι όπως το αναπτύσσεται φαίνεται να έχετε δίκιο. Το να είχα πει ότι είμαι θεράπων ιατρός για το Σουμάχερ, είναι παράλογο, δεν έκανα τέτοιες συνδέσεις με όνομα μου. Εγώ έλεγα να έχουν πιστή στο Θεό και έφερνα ως παράδειγμα τον Σουμάχερ. Κάποια στιγμή με είχαν πάρει τηλέφωνο και μου είχαν πει για ένα παιδάκι που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της κυρίας Βαρδινογιάννη. Αυτό ήταν, δεν ήταν τίποτα περισσότερο. Όταν μπαίνεις σε ένα μοναστήρι και έρχεται ο κόσμος σου φιλάει τα χέρια, σε αγκαλιάζει, μόνο καμπάνες δε χτυπάγανε, αυτό ήταν που δεν μπορούσα να το αντιμεπωπίσω αλλά ποτέ δεν πρότεινα τίποτα άλλο πέρα από βοτανοθεραπείες. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος μου. Έπεσε στο αμάρτημα της περηφάνειας και του εγωισμού σαν άνθρωπος θόλωσα.

Η αναφορά αυτή του κατηγορουμένου προκάλεσε την αντίδραση των συγγενών των θυμάτων που βρισκόταν στο δικαστήριο με μία μητέρα θύματος να τον αποκαλεί ψεύτη και να αποχωρεί από την αίθουσα.

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα της έδρας εάν επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη από κάποιον με τον 50χρονο να άπαντα: «Δεν πιστεύω ότι έχω κάνει κακό σε κάποιον άνθρωπο. Δεν απολογούμαι, αλλά εξομολογούμαι, απέναντι μου βλέπω τους γονείς μου, τους παππούδες μου, τος πνευματικούς μου πατέρες και τους βλέπω να με ρωτάνε γιατί το έκανες αυτό; Και δε μπορώ να τους πω κάτι, δε μπορώ να τους πω ότι παρέβην τις αρχές που με μεγάλωσαν, ενώ με έμαθαν να είμαι άνθρωπος της προσφοράς, υστερόβουλος. Βρίσκομαι απολογούμενος αλλά χειρότερος κριτής είμαι εγώ, εγώ πρώτος δε μπορώ να με συγχωρήσω, έκανα τα αντίθετα από αυτά που με έμαθαν, ολίσθησα, άφησα το ψέμα να μπει στη ζωή μου. Κατέστρεψα τη ζωή μου και των ανθρώπων που με αγαπάνε. Ποτέ δεν επεδίωξα να κάνω κακό σε κανέναν. Πίστεψα ότι με τη βότανο θεραπεία, μόνο αυτό έκανα εγώ, τους βοηθούσα. Ποτέ δε διέκοψα θεραπεία, ποτέ δεν έβαλα το μαχαίρι στο λαιμό κανενός. Εγώ σαν άνθρωπος έπεσα και οφείλω να σηκωθώ. Είμαι θλιμμένος, κατακερματισμένος, για όλους όσοι βρίσκονται σε αυτή την αίθουσα, γιατί όλοι αυτοί είναι εδώ για τα σφάλματα τα δικά μου. Συμπάσχω με όλες τις οικογένειες και τους συγγενείς που έχουν στραφεί εναντίον μου. Δε μπορώ να τους ζητήσω συγγνώμη, δεν είναι αρκετή μια συγγνώμη, δε φτάνουν εκατομμύρια συγγνώμες. Τους παρακαλώ πολύ να γίνουν δυνατοί, καλύτεροι χριστιανοί και να με συγχωρήσουν».

Μητέρα θύματος: Ποτέ! Τον σιχαίνομαι!

Κατηγορούμενος: Ποτέ δεν προσπάθησα να κάνω κακό σε κανέναν άνθρωπο. Το μόνο που προσπάθησα να κάνω είναι να τους βοηθήσω. Δεν πίεσα κανέναν να ακολουθήσει κάτι που ο ίδιος δεν ήθελε. Η συγνώμη μου είναι πλατιά όσο ο ουρανός αλλά εγώ δε μπορώ να συγχωρήσω τον εαυτό μου.

newsit.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith