Τήνος: «Πέσαμε όλοι επάνω στο παιδί από την πρώτη στιγμή, δεν υπήρξε κλήση στο ΕΚΑΒ» – Όσα είπε ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας

1 93 1024x573

Ο κ. Βασιλάκης δήλωσε μεταξύ άλλων πως το παιδί έφτασε στο Κέντρο Υγείας του νησιού χωρίς να έχει τις αισθήσεις του
Τραγωδία σημειώθηκε στην Τήνο, όπου το πρωί της Τρίτης (29/8) λίγο μετά τις 9:30 έχασε τη ζωή του ένα 3χρονο παιδί, από πνιγμό.

Ο πνιγμός προήλθε πιθανότατα από σταφύλι, καθώς κατά τις πρώτες βοήθειες αστυνομικών το παιδί έβγαλε τουλάχιστον δύο ρώγες του φρούτου, αλλά όταν έφτασε με περιπολικό της Αστυνομίας στο Κέντρο Υγείας Τήνου, δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Στο Live News μίλησε ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Τήνου, Γιώργος Βασιλάκης.

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας του 3χρονου παιδιού, μιλώντας επίσης στο Live News εκτίμησε πως εάν το Κέντρο Υγείας δεν ήταν τόσο υποστελεχωμένο όπως κάθε καλοκαίρι, ίσως το παιδί να είχε σωθεί.

«Πέσανε όλοι επάνω στο παιδί, πέρα από τις δύο ρώγες (σταφυλιού), βγάλαμε άλλη μία, που σχεδόν την είχε καταπιεί και λέω σχεδόν, γιατί δεν έχει βγει ακόμη το πόρισμα… έγιναν προσπάθειες το παιδί να οξυγονωθεί πράγμα το οποίο δεν κατέστη δυνατό. Για εμένα το ζήτημα είναι τα 4 πρώτα λεπτά μετά το συμβάν, είναι πάρα πολύ κρίσιμος χρόνος» δήλωσε αρχικά ο κ. Βασιλάκης.

Ανέφερε στη συνέχεια πως όταν το παιδί έφτασε στο Κέντρο Υγείας δεν ανέπνεε και δεν αντιδρούσε.

«Ήρθε αμέσως η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας που είναι παιδίατρος, κλήθηκε και ο ιδιώτης παιδίατρος, εμφανίστηκε και ένας καρδιοχειρουργός. Κατέβαλαν όλοι τους υπεράνθρωπες προσπάθειες… πράγματι το νησί έχει πάρα πολύ κόσμο, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση πέσανε όλοι, μα όλοι πάνω στο παιδί, δεν ασχολιόταν κανένας με άλλο περιστατικό. Είχε άμεση προτεραιότητα» τόνισε ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας.

Αναφορικά με τις προσπάθειες χορήγησης οξυγόνου στο παιδί, επισήμανε πως ήταν αδύνατο καθώς φαινόταν πως κάτι είχε φράξει τους πνεύμονές του, κάτι το οποίο θα φανεί από την ιατροδικαστική έρευνα.

«Από την έρευνα που έκανα, παρ’ ότι δεν είναι αρμοδιότητά μου, δεν υπήρξε κλήση στο ΕΚΑΒ, δεν έγινε προσπάθεια κλήσης, θα είχε καταγραφεί» κατέληξε ο κ. Βασιλάκης.

megatv.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith