Την Κυριακή η δράση καθαρισμού στη λίμνη Τριχωνίδας από την Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου

trixonida

Η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου συμμετέχει στη δράση απομάκρυνσης πλαστικών και άλλων απορριμμάτων από τη Λίμνη Τριχωνίδα.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 10.30, στην τοποθεσία ΜούρτοςΚαψοράχης και στην Παραλία Σιταράλωνα, με την υποστήριξη των Δήμων Αγρινίου και Θέρμου από την HenkelHellas, το Dixanκαι εργαζόμενους από τα Mymarket Αγρινίου και Ναυπάκτου.

Σε αυτή τη μαζική δράση καθαρισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος αειφορίας του Dixan«Καθάρισε σε Βάθος, Καθάρισε στην Πηγή», οι διοργανωτές προσκαλούν όλους όσοι θέλουν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους δεκάδες εθελοντές από τα Mymarket, την «Ακτίνα Εθελοντισμού» , το Ινστιτούτο Δημιουργικότητας, Έρευνας, Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.), τη Λέσχη Μεικτού Αθλητισμού Θέρμου (ΛΕ.Μ.Α.Θ.) και τη δραστήρια περιβαλλοντική οργάνωση ProjectΚα.Πα. από την Πάτρα.

Στον καθαρισμό θα συνδράμει με δύο οχήματα και η ΜονάδαΔιαχείρισηςΕθνικούΠάρκουΜεσολογγίου και ΠροστατευόμενωνΠεριοχώνΔυτικήςΣτερεάςΕλλάδας.
Τα πλαστικά που θα απομακρυνθούν από τις δύο περιοχές, γύρω από τις όχθες της λίμνης, θα επεξεργαστούν περαιτέρω και μέσω του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας θα μετατραπούν σε νέα αντικείμενα.googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith