ΣΥΡΙΖΑ: Αλλάζουν τακτική οι «σύντροφοι» απέναντι στον Κασσελάκη

kasellakis syriza xr

Αλλαγή τακτικής από όλα τα επιτελεία των υποψηφίων προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη καταγράφεται τις τελευταίες ώρες. Από την σκληρή επίθεση πέρασαν αυτόματα στους χαμηλούς τόνους, προφανώς γιατί διαπιστώθηκε ότι η θυματοποίηση του πέμπτου υποψηφίου για την αρχηγεία του κόμματος μόνο καλό του κάνει.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πάντως, συνεχίζοντας την διαδικτυακή επαφή τους με τους πολίτες και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε «αδιαμεσολάβητα», όπως είπε, στις επικρίσεις που δέχεται από τα ΜΜΕ.

«Έχω μαζέψει, ό,τι χειρότερο, ό,τι πιο αρνητικό έχει γραφτεί για μένα», ανέφερε χαρακτηριστικά και απάντησε στην άποψη που υιοθετούν κάποιοι ότι «κάνει για αρχηγός της ΝΔ, όχι του ΣΥΡΙΖΑ».

«Σας έπεισε η προπαγάνδα χρόνων ότι η ΝΔ είναι για τους άριστους και ο ΣΥΡΙΖΑ για τους άχρηστους; Δείτε ποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα…», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Το ξεκαθαρίζω: Εμένα με ενδιαφέρει η σύγχρονη Αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ. Και γι’ αυτό μπαίνω μπροστά τη στιγμή της πτώσης του, όχι για να πάρω “έτοιμο μαγαζί”».

Απαντώντας ακόμα στο γιατί εκθείαζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ίδιος δήλωσε ότι τον γνώριζε προσωπικά και στον συμπαθούσε προσωπικά, όμως τον πολεμάει πολιτικά .«Γνώριζα τον Μητσοτάκη, αλλά πήγα με τον Τσίπρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χθες, πάντως, όλοι οι υποψήφιοι εκτός του Στέφανου Τζουμάκα επιχείρησαν να δώσουν μία άλλη διάσταση στο θέμα Κασσελάκη. Τόσο η Έφη Αχτσιόγλου όσο και ο Νίκος Πάππας κινήθηκαν στην λογική του ότι όλοι είναι αποδεκτοί μέσα στο κόμμα. «Όλοι οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να κριθούν για την πορεία τους και την πολιτική τους», ανέφερε ο κ. Πάπας, ενώ η πρώην υπουργός Εργασίας που επεσήμανε ότι μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφερόμενη στην υποψηφιότητα Κασσελάκη, είπε «ότι πρόκειται για μία ανοιχτή διαδικασία και όταν λέμε ανοιχτή, το εννοούμε».

Από την πλευρά του, πάντως, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε πως «κάθε υποψήφιος ή υποψήφια έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο πολιτικής συγκρότησης και έχει διαφορετικές προγραμματικές προτάσεις και προτεραιότητες».

Πιο επιθετικός εμφανίστηκε ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος σχολιάζοντας την υποψηφιότητα Κασσελάκη ανέφερε ότι «ο ελληνικός λαός ιστορικά έχει αποδοκιμάσει φαινόμενα παρακμής».

Στηρίζει ο Αποστολάκης
Από το στρατόπεδο της κυρίας Αχτσιόγλου υπήρξε, πάντως, χθες και η πρώτη διαρροή. Ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα υποστηρίξει την μοναδική γυναίκα υποψήφια, συντάχθηκε με τον Στέφανο κασσελάκη. «Κάθε υποψήφιος που προτάσσει ένα αξιόλογο και φρέσκο πρόγραμμα που απηχεί την κοινωνία και τις ανάγκες της μπορεί να αποτελέσει δυναμικό κεφάλαιο για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ του μέλλοντος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Βοηθάει τον ΣΥΡΙΖΑ»
Εν τω μεταξύ, σχολιάζοντας την εκλογική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ και την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη, ο επικοινωνιολόγος Δημήτρης Μαύρος της MRB ανέφερε ότι : «Οι υποψήφιοι είναι αρκετά ισχυροί με δικά τους προσόντα ο καθένας. Συνεπώς, κατά πάσα πιθανότητα νιώθω ότι θα είναι δύο γύροι, διαφορετικά θα είναι κάτι πάρα πολύ συντριπτικό. Μπορεί αυτή τη στιγμή ο κ. Κασσελάκης να έκανε ένα τεράστιο, αν θέλετε ντεμαράζ, και εμφανίστηκε ξαφνικά και προκάλεσε, σήκωσε όλη τη σκόνη που ήταν καθισμένη τόσο καιρό σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές και το οποίο βοηθάει τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι δείχνει ότι η αποδοχή κινήσεων μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να είναι ζωντανή.»

Χθες, πάντως δόθηκε στην δημοσιότητα ένα κείμενο στελεχών που προέρχονται από την «Ομπρέλα», αλλά δεν εκφράζουν το σύνολο των στελεχών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Η «Ομπρέλα»
Τα 24 στελέχη που το υπογράφουν επιρρίπτουν ευθύνες για το αποτέλεσμα των εκλογών στην «ηγετική ομάδα» και στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι στα κείμενα καταγράφονταν αριστερές θέσεις, αλλά στην πράξη ακολουθούνταν κεντρώες επιλογές, οι οποίες είναι αυτές που απέτυχαν και ευθύνονται για την εκλογική επίδοση.

Στο κείμενο αναφέρονται με έμμεσο τρόπο και στην υποψηφιότητα Κασσελάκη, λέγοντας: «Όψιμοι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του κόμματος, ακόμη και υποψήφιοι για την Προεδρία, που έλκονται από την ιδέα της προσχώρησης στη δεξιά Σοσιαλδημοκρατία ή βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως σημαία ευκαιρίας και ως την εν Ελλάδι “Βάση” του Αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος».

newsit.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith