Συνελήφθη γνωστός YouTuber & TikToker για live κακοποιήσεις ΑμεΑ στα social media

xeiropedes1

Ένα από τα πιο γνωστά άτομα στα social media και τις ζωντανές μεταδόσεις σε πλατφόρμες όπως το Youtube και το TikTok συνελήφθη εχθές το μεσημέρι από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 35χρονο είναι εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Από τον Ιανουάριο του 2023
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο κατηγορούμενος διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Συγκεκριμένα, οι πράξεις αυτές συνιστούσαν συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες ζητούσαν θεατές που παρακολουθούσαν σε ζωντανή ροή, πληρώνοντας το ανάλογο χρηματικό ποσό.

Νέο live βίντεο
Ο 35χρονος συνελήφθη στην οικία του από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, προέβη σε νέα ζωντανή μετάδοση τέτοιων πράξεων, εις βάρος δύο αδύναμων ατόμων, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Σημειώνεται πως είναι ο εμπνευστής αυτών των βίντεο, που αντέγραψε 42χρονος από το Κερατσίνι, ο οποίος και συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο. Μετά τη σύλληψη του 42χρονου, ο 35χρονος διέγραψε βίντεο και υλικό που είχε από τα social media, ωστόσο εχθές επανήλθε με νέο βίντεο και συνελήφθη.

megatv.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith