Συνάντηση Γιώργου Κατσούλα με τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδα Χριστόπουλο

01

Τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας Γιώργο Κατσούλα, επισκέφθηκε χθες, 5 Ιουλίου 2022, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος, στο πλαίσιο επισκέψεών του στην περιοχή.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, ο κ. Κατσούλας έθεσε επιτακτικά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Αμφιλοχίας, και τα οποία εστιάζονται στην ανισοκατανομή πόρων προς τους περιφερειακούς Δήμους ως αποτέλεσμα κριτηρίων χρηματοδότησης που δεν λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των μικρότερων Δήμων. Στο πλαίσιο της συζήτησης που ακολούθησε, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας προχώρησε σε προτάσεις χρηματοδότησης βασισμένες σε ρεαλιστικότερα κριτήρια (έκταση Δήμου και οδικού δικτύου, τοπικές ιδιαιτερότητες όπως η ανάγκη εξηλεκτρισμού μονάδων πρωτογενούς παραγωγής), προκαλώντας το ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα.
Από πλευράς του, ο κ. Χριστόπουλος παρουσίασε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για βελτίωση και απλούστευση των υπηρεσιών προς τους πολίτες μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και της δημιουργίας πιο «έξυπνων» πόλεων.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Αμφιλοχίας κ.κ. Νίκος Μπεχλιούλης, Νίκος Νίκας, Ανδρέας Ρεγκούταςκαι Κώστας Ριζογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιώργος Λιάπης και η επικεφαλής δημοτικής παράταξης Σοφία Ανδρίκουλα.
02 (1)



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith