Συνάντηση ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας με το Σωματείο Εργαζομένων και την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

8c4efad82bd8df7f6df01c6f167fb52e xl

Στις 23/11/2023 πραγματοποιήθηκε κατ’ αρχήν συνάντηση της Ε.Γ του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ν. Αιτ/νίας με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου «Χατζηκώστα» και στη συνέχεια με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Φιλιπποπούλου Ελένη.

Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ν. Αιτ/νίας Νταουσάνη Βάσω, η γραμματέας Μαλάτου Σόφη, τα μέλη Κιρκινέζος Μπάμπης, Τσιτσέλης Σωκράτης και Φραγκούλης Δημήτρης, ο πρόεδρος του Σωματείου Καραγκούνης Κώστας, ο αντιπρόεδρος Φασούλας Αποστόλης, ο γραμματέας Πολονύφης Παναγιώτης, ο ταμίας Νικολάου Νίκος και το μέλος Καλιτζέρης Θανάσης.

Αντικείμενο της συζήτησης η υποστελέχωση του Νοσοκομείου, λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και υποδομές και η ανησυχία που υπάρχει για το κλείσιμο κλινικών όπως η Μαιευτική, η Χειρουργική, η Ορθοπαιδική και η Καρδιολογική και η μεταφορά τους σε πλησιέστερο Νοσοκομείο.

Από την πλευρά της η Διοικήτρια του Νοσοκομείου μας ανέφερε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για κάλυψη θέσεων ιατρικού προσωπικού, οι προκηρύξεις όμως για την κάλυψη των θέσεων έχουν καταστεί άγονες.

Προφανώς οι αντίξοες συνθήκες εργασίας στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου (από 48 οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού καλύπτονται μόνο οι 17) και η μη ύπαρξη οικονομικών κινήτρων είναι οι αιτίες που δεν καλύπτονται οι θέσεις.
20231125 194742
Το κύμα μαζικής φυγής υγειονομικών από το Ε.Σ.Υ λόγω των δυσμενών συνθηκών εργασίας, των χαμηλών αμοιβών, οι οποίες μετά βίας καλύπτουν το κόστος διαβίωσης, η μη πρόσληψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού υποβαθμίζουν μέρα με τη μέρα την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, δημιουργούνται μεγάλα κενά που τα καλύπτει ο ιδιωτικός τομέας με μεγάλους χαμένους τους ασθενείς-πολίτες, οι οποίοι καλούνται να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για να αγοράζουν υπηρεσίες.

Παρά τις υποσχέσεις και τα χτυπήματα στην πλάτη από αρμόδιους φορείς ότι θα δοθούν λύσεις και ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα, η συνεχόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου συνεχίζεται και κανείς δεν γνωρίζει το τι μέλλει γενέσθαι.

Ως Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας είμαστε ΕΝΑΝΤΙΑ στην υπονόμευση και διάλυση του ΕΣΥ, ΕΝΑΝΤΙΑ στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το Νοσοκομείο Μεσολογγίου να στελεχωθεί ΑΜΕΣΑ με προσωπικό και να ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΤΑΟΥΣΑΝΗ ΒΑΣΩ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΛΑΤΟΥ ΣΟΦΗgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith