«Συμμαχία για το μέλλον»: Ο δήμος Μεσολογγίου θα πρέπει να έχει ένα σύγχρονο οργανισμό εσωτερικής λειτουργίας

symmaxia gia to melon

Με αφορμή τα όσα έγιναν και τα όσα γράφτηκαν για το θέμα του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του δήμου, κατά τη διάρκεια των εργασιών του δημοτικού συμβουλίου της 10ης Μαΐου, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους δημότες μας.

Ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου δημιουργήθηκε το 2012 αμέσως μετά τη συγχώνευση των δήμων Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Οινιαδών και έκτοτε δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου.

Όταν δημιουργήθηκε έλυσε πολλά προβλήματα στην εσωτερική λειτουργία του δήμου, αλλά μετά από δέκα χρόνια χρειάζεται αφενός πλήρη αναθεώρηση, ώστε να ενσωματωθεί η αποκτηθείσα από την λειτουργία του εμπειρία και αφετέρου να ενσωματωθούν οι επιταγές των νόμων και των αποφάσεων του ΣτΕ, τις οποίες η δημοτική αρχή επιδεικτικά αγνοεί.

Ο δήμος Μεσολογγίου θα πρέπει να έχει ένα σύγχρονο και λειτουργικό οργανισμό εσωτερικής λειτουργίας, που θα εξυπηρετεί τις σημερινές ανάγκες αλλά και αυτές του μέλλοντος, με γνώμονα την διευκόλυνση του έργου των εργαζομένων και την άψογη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Είναι λοιπόν μια χρυσή ευκαιρία, μιας και η δημοτική αρχή αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα, να γίνει ένα έργο σωστό, ολοκληρωμένο και σύγχρονο.

Από πλευράς και των δημοτικών συμβούλων αλλά και των εργαζομένων που καλούνται να εφαρμόσουν τις όποιες αποφάσεις μας, υπάρχουν ήδη πολλές και αξιόλογες προτάσεις που πρέπει να μελετηθούν και να εισαχθούν στον ΟΕΥ τώρα και να μην περιμένουμε άλλα δέκα χρόνια για την ενσωμάτωσή τους.

Έχοντας όλα αυτά υπόψη μας προτείναμε να δημιουργηθεί μια επιτροπή αποτελούμενη από δημοτικούς συμβούλους, υπηρεσιακούς παράγοντες και εργαζομένους, με αυστηρά καθορισμένο χρονοδιάγραμμα μέχρι το επόμενο ή το αργότερο μέχρι το μεθεπόμενο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να έχουμε τον χρόνο να εξετάσουμε όλες αυτές τις προτάσεις και από κοινού να αποφασίσουμε, με στόχο ένα αποτελεσματικό, σύγχρονο και κοινής αποδοχής ΟΕΥ.

Η πρόταση αυτή έτυχε της γενικής αποδοχής, τόσο των συμβούλων της αντιπολίτευσης όσο και των εργαζομένων.

Η δημοτική αρχή ευρισκόμενη ως συνήθως εκτός τόπου και χρόνου, προσπάθησε να μας επιβάλει μερικές κατ΄ επιλογήν αλλαγές, απλά και μόνο για να εξυπηρετήσει υμέτερους, αγνοώντας πλήρως τις ανάγκες του δήμου, τις επιταγές των νόμων, την θέληση της πλειοψηφίας και των εργαζομένων. Μάλιστα οι εισηγήσεις ορισμένων εκ των αλλαγών που πρότεινε στάλθηκαν λίγο πριν μπούμε στο δημοτικό συμβούλιο με αποτέλεσμα να έχουμε πλήρη άγνοια.

Για την δημοτική αρχή η λέξη συνεργασία για το καλό του δήμου είναι άγνωστη, νομίζει ότι με την διαδικασία του εντέλλεσθε μπορεί να επιβάλει τον παραλογισμό της στην αντιπολίτευση, όπως ακριβώς κάνει με τους εργαζόμενους.

Αντί λοιπόν εσείς και τα φίλια ΜΜΕ να οδύρεστε για την κακή αντιπολίτευση, καταλάβετε επιτέλους ότι οι πολίτες θα σας κρίνουν από τα έργα σας. Καμία επικοινωνιακή πολιτική δεν μπορεί να κρύψει την ανικανότητά σας.

Σταματήστε να συμπεριφέρεστε σαν κακομαθημένο παιδί και συνειδητοποιήστε πλέον ότι είστε μειοψηφία, θα πρέπει να συνεργάζεστε και κυρίως να διασφαλίσετε την εργασιακή ειρήνη, διαφορετικά θα είστε άξιοι της μοίρας σας.

Συμμαχία για το μέλλον

Μεσολόγγι, 13/5/2022googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith