«Σαφάρι Μπαταριών και Ηλεκτρικών Συσκευών» στο Αγρίνιο

safari pde facebook cover agrinio

Ο Δήμος Αγρινίου καλεί όλους τους πολίτες να δώσουν «το παρών για το περιβάλλον». Συμμετέχουμε σε ένα ιδιότυπο σαφάρι συγκεντρώνοντας μπαταρίες και παλιές ηλεκτρικές συσκευές στην πλατεία Σφαγείων, Καλλέργη 9.
Το σαφάρι ξεκινά στις 6 και διαρκεί έως τις 8 Ιουνίου, από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ. Οι πολίτες μπορούν να συγκεντρώνουν μπαταρίες από παλιά παιχνίδια και ηλεκτρονικές συσκευές, από τηλέφωνα και τηλεχειριστήρια, από αυτοκίνητα, τρακτέρ και μοτοσυκλέτες και παλιές ηλεκτρικές συσκευές που βρίσκονται στο σπίτι, το γραφείο, τις αυλές και τις αποθήκες.
Κάθε πολίτης που συμμετέχει στη δράση συγκεντρώνοντας μπαταρίες ή συσκευή παίρνει ένα κουπόνι για συμμετοχή σε κλήρωση με δώρο 5 ηλεκτρικά ποδήλατα. Επιπλέον, για κάθε 10 κιλά υλικών που συγκεντρώνονται, θα φυτεύεται 1 δέντρο στον κάθε δήμο που λαμβάνει χώρα η δράση.
Το «Σαφάρι Μπαταριών και Ηλεκτρικών Συσκευών» συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της ΠΔΕ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».
Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση: https://safaripde.gr

zenith