Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων

dimotiko kalyvia pyrosvestiki 1

Στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων, πραγματοποιήθηκε χθες μια ακόμη δραστηριότητα με επίσκεψη και ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών από αντιπροσωπεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και για το ρόλο που επιτελεί καθημερινά.

Επικεφαλής ήταν ο Επιπυραγός Κωνσταντίνος Σερέτης, μαζί με δυο πυροσβέστες και ένα πυροσβεστικό όχημα ενημέρωσαν εκπαιδευτικούς και μαθητές για θέματα προστασίας (σεισμό, φυσική καταστροφή, άλλα συμβάντα) και πυροπροστασίας τόσο όσον αφορά το χώρο του σπιτιού, αλλά και σε άλλους χώρους ή περιστάσεις.

Ακολούθως οι μαθητές, έκαναν ερωτήσεις και συζήτησαν με τους πυροσβέστες τρόπους πρόληψης της πυρκαγιάς στο σπίτι ή στο δάσος καθώς και την απόκτηση καλών πρακτικών σε καταστάσεις κινδύνου, ενώ έλυσαν όλες τις απορίες τους. Τονίστηκε επίσης η προσφορά του Πυροσβεστικού Σώματος στην κοινωνία μας και στη συνέχεια με την καθοδήγηση των πυροσβεστών, έριξαν νερό με τη μάνικα του Πυροσβεστικού οχήματος. Μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση. Τέλος, αναχωρώντας από το σχολείο οι πυροσβέστες αποχαιρέτησαν τα παιδιά με την ¨σειρήνα¨ του πυροσβεστικού οχήματος!

Το Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων, ευχαριστεί δημόσια την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου για την άμεση ανταπόκριση και την σημερινή ενημερωτική δράση και εύχεται στο προσωπικό της καλή δύναμη στο σημαντικό τους έργο!
dimotiko kalyvia pyrosvestiki 6

dimotiko kalyvia pyrosvestiki 4

kalyvia.gr

zenith