Ποιοι περιφερειάρχες εκλέγονται από τον πρώτο γύρο

ekloges

Οι 7 από τους 13 Περιφερειάρχες στηρίζονται από το κυβερνών κόμμα – Ποιος περιφερειάρχης συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό

Μπλε βάφτηκε ο χάρτης σε επτά περιφέρειες, καθώς οι υποψήφιοι στηριζόμενοι από τη ΝΔ εκλέχθηκαν από τον πρώτο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

zenith

Με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 99,34% εμφανίζουν ποσοστά πολύ πάνω από το 43% που τους εξασφαλίζει την εκλογή από την πρώτη Κυριακή, ενώ σε τέσσερις περιφέρειες το αποτέλεσμα θα κριθεί στον β’ γύρο.

Διευκρινίζεται ότι κι οι 7 νικητές έχουν τη στήριξη της ΝΔ, με εξαίρεση τον κ. Αρναουτάκη στην Κρήτη που υποστηρίζεται εκτός από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Στο όριο του σφάλματος που είναι στο 0,5% βρίσκονται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και η Πελοπόννησος.

Ειδικότερα, από τον α΄ γύρο στις περιφερειακές εκλογές εκλέγεται ο Νίκος Χαρδαλιάς στην Αττική με ποσοστό 46,55% και με την ενσωμάτωση πάνω από το 60%. Ο υποψήφιος με τη μεγαλύτερη άνοδο ήταν ο Γιάννης Πρωτούλης της Λαϊκής Συσπείρωσης αφού από το 8,2% βρέθηκε στο 13,8%.

Επίσης, ο Νεκτάριος Φαρμάκης στην Δυτική Ελλάδα εκλέγεται με ποσοστό 58,98% και την ενσωμάτωση 99,12%

Άνετα επανεξελέγη ο Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Περιφέρεια Ηπείρου με ποσοστό 54,77% και την ενσωμάτωση στο 99,48%

Περίπατος, η εκλογή στην Κεντρική Μακεδονία και για τον Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος επανεξελέγη με ποσοστό 60,28% και ενσωμάτωση στο 99,42%.

Το μεγαλύτερο ποσοστό συγκεντρώνει ο Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος είναι ο κυρίαρχος της Κρήτης με 78,25% με ενσωμάτωση στο 98.99%

Και στο Νότιο Αιγαίο ο Γιώργος Χατζημάρκος συγκέντρωσε το τεράστιο ποσοστό 66, 22%, με την ενσωμάτωση στο 98,79%.

Στη Στερεά Ελλάδα ο Φάνης Σπανός επανεξελέγη καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 48,32% , στο 98,98% της ενσωμάτωσης.

Πηγή: skai.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith