Πανελλήνιες 2022: Θέμα ωρών η ανακοίνωση των βάσεων – Τι εκτιμά ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης

panelladikes 25

Θέμα ωρών η ανακοίνωση των βάσεων – Τι εκτιμά ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης.

Τις εκτιμήσεις του για τις βάσεις των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων έκανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις από τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ, που αναμένονται εντός των επόμενων ωρών, τονίζοντας πως η αγωνία είναι μεγάλη.

Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι «για πρώτη φορά έχουμε τόσο νωρίς τα αποτελέσματα», ενώ μίλησε για δυο παράγοντες που δυσκολεύουν τον προσδιορισμό τους.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «φέτος είχαμε δυο στοιχεία τα οποία μας δυσκόλεψαν πάρα πολύ σε σχέση με τις βάσεις. Το πρώτο στοιχείο είναι ότι το υπουργείο Παιδείας δεν δημοσίευσε τα συγκεντρωτικά στοιχεία όπως έκανε εδώ και 20 χρόνια άρα δεν ξέρουμε πόσους αριστούχους έχουμε. Το μόνο που ξέρουμε είναι για παράδειγμα ότι ένα παιδί έγραψε πάνω από 19 στη βιολογία, αλλά δεν ξέρουμε αν αυτό το παιδί έγραψε 12 γλώσσα ή έγραψε 17».

«Το δεύτερο καινούριο είναι ότι φέτος τα παιδιά έχουν διαφορετικά μόρια για κάθε τμήμα άρα όπως καταλαβαίνετε ο προσδιορισμός των βάσεων είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να γίνει με την επιτυχία που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια», σημείωσε.

Πού θα κυμανθούν οι βάσεις – Σημαντική πτώση στη Νομική Αθήνας

Παράλληλα, αναφερόμενος στο πρώτο πεδίο ο κ. Στρατηγάκης τόνισε ότι «στη Νομική Αθήνας περιμένουμε η βάση να βρεθεί στα 17.450 μόρια σημειώνοντας μια πτώση 707 μορίων. Στη Θεσσαλονίκη έχουμε ανάλογη πτώση και περιμένουμε 17.100 μόρια . Η Ψυχολογία Αθήνας περιμένουμε να βρεθεί στο 17.350 και στη Φλώρινα 15.800 μόρια».

Πάνω από 200 μόρια αναμένεται να είναι η πτώση σε πολυτεχνικές σχολές. Σημαντική πτώση, πάνω από 350 μόρια εκτιμάται ότι θα σημειωθεί στην Ιατρική της Αλεξανδρούπολης.

Πώς θα μάθετε σε ποια σχολή έχετε περάσει

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Επίσης, για δεύτερη φορά φέτος, οι υποψήφιοι που είχαν αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, θα λάβουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στο Τμήμα επιτυχίας και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Παράλληλα, όπως και κάθε περασμένη χρονιά, τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων και να αναρτηθούν στα Λύκεια.

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Η ανάρτηση Οικονόμου

Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων τέλη Ιουλίου, αντί για τέλη Αυγούστου, για πρώτη φορά ύστερα από 59 χρόνια, αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια, τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων θα ανακοινωθούν τέλος Ιουλίου αντί για τέλος Αυγούστου. Με σχέδιο και κυρίως με σεβασμό στην αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους στοχεύουμε στον βέλτιστο και άμεσο προγραμματισμό τους».

Για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια

real.gr

zenith