Παλιοσπύρου: «Δεν έχω αυτί, το πτερύγιο έχει απανθρακωθεί, ψάχνω λύση στο εξωτερικό»

palaiospyrou

“Χωρίς βοήθεια δεν θα τα κατάφερνα. Στις στιγμές του μεγάλου πόνου εκεί προφανώς έχω θυμώσει, έχω βρίσει και έχω φωνάξει”.

Στον καναπέ της εκπομπής «Στούντιο 4» κάθισε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης (2/5) η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Η γνωστή motivational speaker περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε μετά την επίθεση με βιτριόλι πριν από τέσσερα χρόνια, η οποία της άλλαξε ριζικά τη ζωή και την έβαλε σε μία μακρά πορεία θεραπείας και αποκατάστασης που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

«Μου αρέσει να περιποιούμαι τον εαυτό μου. Δεν το κάνω για τους άλλους, με κάνει εμένα χαρούμενη. Όση ενσυναίσθηση και να είχα πριν το συμβάν, δεν ήξερα τον τρόπο για να τη διοχετεύσω. Τώρα αυτό έχει αλλάξει. Όταν συμβαίνει κάτι πολύ δύσκολο στους ανθρώπους, πρέπει για να αντέξουν να βγάλουν πράγματα από τη ζωή τους που τους «τρώνε» την ενέργεια. Δεν ξέρουμε τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας», δηλώνει η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

«Όταν φτάνεις στο μηδέν, μπορεί και υπό του μηδενός, δεν έχεις την πολυτέλεια να αφήσεις τον θυμό να σε κυριεύσει. Αυτό μόνο κακό θα σου κάνει και θα σε κρατήσει πίσω. Ίσως, όταν νιώσω στο μέλλον ότι ξαναπατάω στα πόδια μου και νιώσω ασφάλεια στο θέμα της υγείας, φοβάμαι μήπως μου βγει αυτό το συναίσθημα. Δεν ξέρω αν θεωρείται υγιές το ότι δεν έχω περάσει από αυτό το μονοπάτι», εξομολογείται στη συνέχεια.

«Ακόμα και στο δικαστήριο είχα πει στον εαυτό και στην οικογένειά μου ότι δεν θέλω φωνές, δεν θέλω άσχημες καταστάσεις. Ήθελα να πω στους δικαστές τι έχω περάσει και να φύγω. Ήμουν πολύ συγκεντρωμένη. Στις στιγμές του μεγάλου πόνου εκεί προφανώς έχω θυμώσει, έχω βρίσει και έχω φωνάξει», παραδέχεται η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο δίδυμο της ΕΡΤ.

«Είναι γνωστό ότι δεν έχω αυτί, το πτερύγιο έχει απανθρακωθεί και έχω αναζητήσει λύση στο εξωτερικό για να βάλω ένα πρόσθετο μέλος. Εδώ στην Ελλάδα έχουν την τεχνογνωσία σε τέτοια θέματα αλλά όχι την εμπειρία», απαντά σε σχετική ερώτηση για το μέλλον των επεμβάσεων που θα πρέπει να κάνει η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

zappit.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith