ΟΙ ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον συστήματα αεράμυνας και το αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ στη Μέση Ανατολή

ap usa aeroplanoforo eisenhower.jpg

Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας από το Πεντάγωνο μετά τις πρόσφατες επιθέσεις κατά αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή – Σε κατάσταση επιφυλακής επιπλέον στρατιωτική δύναμη

Την αποστολή αντιπυραυλικού συστήματος THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) και περισσότερων Patriot στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ως απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις κατά αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή.

«Κατόπιν διεξοδικών συζητήσεων με τον πρόεδρο Μπάιντεν σχετικά με πρόσφατα κλιμακούμενες ενέργειες από το Ιράν και από προσκείμενες (στην Τεχεράνη) δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, διέταξα σήμερα σειρά πρόσθετων μέτρων για την περαιτέρω ενίσχυση των θέσεων των ΗΠΑ στην περιοχή και της άμυνας του Ισραήλ», αναφέρει η ανακοίνωση του αμερικανού υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Σύμφωνα με αυτή, το γιγαντιαίο αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ θα πλεύσει στην περιοχή, προς ενίσχυση του «Gerald Ford» το οποίο βρίσκεται ήδη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Αϊζενχάουερ θα περάσει από τη Διώρυγα του Σουέζ για ανάπτυξη στον Περσικό Κόλπο ή την Αραβική Θάλασσα.

Η τελευταία φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες κινητοποίησαν δύο αεροπλανοφόρα στη Μέση Ανατολή ήταν το 2020, μετά την επίθεση με ρουκέτες στο στρατόπεδο Τατζί στο Ιράκ, όπου σκοτώθηκαν δύο Αμερικανοί στρατιώτες.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ γνωστοποίησε επίσης ότι έθεσε σε κατάσταση επιφυλακής επιπλέον στρατιωτική δύναμη, η οποία θα είναι έτοιμη να αναπτυχθεί στην περιοχή εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Δεν υπεισήλθε ωστόσο σε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των αμερικανών στρατιωτών.

Πηγή: skai.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith