Ο Ρουμπάτης επιβεβαίωσε την παρακολούθηση Πιτσιόρλα: Είχα ενημερώσει τον Τσίπρα

parakoloythiseis 252863 340592 type13262

Την παρακολούθηση του τέως Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ και μετέπειτα μέλους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Στέργιου Πιτσιόρλα “με άμεσο τρόπο” παραδέχθηκε κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης.

του Γιώργου Λυκουρέντζου
Οκ. Ρουμπάτης φέρεται να κατέθεσε ότι η έρευνα άρχισε γιατί ο κ. Πιτσιόρλας διαπραγματευόταν την πώληση εθνικού εδάφους (το 1/5 ενός ελληνικού νησιού με 10 χλμ ακτογραμμής) σε οικογένεια σχετιζόμενη με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και την οικογένεια Άσαντ.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο κ. Ρουμπάτης προκειμένου να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του παρουσίασε στα μέλη της επιτροπής και χάρτες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Ρουμπάτης υποστήριξε ότι σε συνομιλία με τον κ. Τσίπρα δεν του ανέφερε το όνομα του κ. Πιτσιόρλα αλλά του μίλησε για την παρακολούθηση “τεχνοκράτη” γύρω από την υπόθεση με τον κ. Τσίπρα να του δίνει το πράσινο φως να συνεχίσει την έρευνα και αν προκύψουν στοιχεία να τα παραπέμψει στη δικαιοσύνη.

Υποστήριξε δε, ότι η υπόθεση έπρεπε να έχει ερευνηθεί από το 2013 καθώς τότε για πρώτη φορά υπήρξε για πρώτη φορά αναφορά στο όνομα του κ. Πιτσιόρλα.

Ο τέως διοικητής της ΕΥΠ τόνισε ότι αργότερα ο κ. Πιτσιόρλας “προήχθη” σε Υπουργόκαι εξ αυτού του λόγου ολοκλήρωσε την παρακολούθηση η οποία ωστόσο διακόπηκε 15 ημέρες αφού ο κ. Πιτσιόρλας ανέλαβε καθήκοντα μέλους κυβέρνησης. Διευκρίνισε όμως ότι ο ίδιος έστειλε τον φάκελο στη Δικαιοσύνη προσθέτοντας ότι είναι κάτι το οποίο δεν θα διαπραγματευόταν με τίποτα.

Κοινοβουλευτικές πηγές της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις μίλησαν για σκάνδαλο μεγατόνων το οποίο μετατρέπει την εξεταστική των επισυνδέσεων σε “Πιτσιόρλας-Τσίπρας Gate” .

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι φαντάζει αδιανόητο, ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ να διαπραγματεύεται την πώληση τριών ελληνικών νησιών έκτασης 15.000 στρεμμάτων σε εταιρία αλλοδαπών συμφερόντων που ο ίδιος φέρεται να ήταν διαχειριστής και να μην «ιδρώνει» τον αυτί του Αλέξη Τσίπρα μόλις του γνωστοποιείται το σκάνδαλο.

real.gr

zenith