Ο Ιταλός «εγκέφαλος» της απάτης με τα πετρέλαια είχε συλληφθεί και στο Ντουμπάι – Η βίλα στη Βάρκιζα και η μπίζνα των 21 δισ. δολαρίων

italos 1200x791

Νέα στοιχεία γύρω από τη δράση του Ιταλού «εγκεφάλου» της εγκληματικής οργάνωσης που είχε στήσει απάτη μαμούθ 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο λαθρεμπόριο πετρελαίου από τη Λατινική Αμερική έρχονται στο προσκήνιο.

Ο Ιταλός αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που έβγαλε κέρδη που ξεπερνούν τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια από μεγάλη μπίζνα στο λαθρεμπόριο πετρελαίου είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν και συγκεκριμένα στο Ντουμπάι, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος.

Είχε ξανασυλληφθεί και στο Ντουμπάι πριν μερικούς μήνες για την ίδια υπόθεση αλλά απαλλάχθηκε γιατί φάνηκε ότι ήταν απλά διαχειριστής των ναύλων» αναφέρει, μιλώντας στο newsit.gr, ο γνωστός δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης που είναι φίλος του Ιταλού που κατηγορείται για την απάτη μαμούθ με τα πετρέλαια.

«Είμαστε φίλοι και δεν το πιστεύω. Μίλησα με τη γυναίκα του. Για την ίδια υπόθεση υπήρχε ένταλμα καιρό και τον είχαν σταματήσει και στο Ντουμπάι. Και είχε γίνει κι εκεί το ίδιο πριν από μερικούς μήνες.  Ξαναπέρασε από δίκη στο Ντουμπάι και απαλλάχθηκε, γιατί φάνηκε ότι ο ίδιος ήταν διαχειριστής των ναύλων, δεν είχε σχέση με αυτά που κατηγορείται, είναι απλά broker».
Και προσθέτει «μάλλον θα πρέπει να ξαναπεράσει την ίδια περιπέτεια εδώ. Πάντως έχει ήδη μία απαλλακτική από τρίτη χώρα , της οποίας θα κάνει χρήση, οπότε νομίζω ότι μάλλον είναι “αρβύλα”.

Το ένταλμα προφανώς έχει στοιχειοθετηθεί, έχει ενημερωθεί από την αρχή η Ελλάδα αλλά μάλλον πρέπει να περάσει το ίδιο βάσανο που πέρασε στο Ντουμπάι. Κρατάτε μικρό καλάθι και δεν το λέω επειδή είναι φίλος μου».

Την ίδια ώρα, το newsit.gr έφερε στο «φως» τη βίλα του Ιταλού στη Βάρκιζα, στο υπόγειο της οποίας στεγαζόταν η γκαλερί της συζύγου του.

Ο Ιταλός που έκανε χλιδάτη ζωή με γρήγορα super cars, διασκεδάζοντας στα ακριβά στέκια της παραλιακής και του Κολωνακίου, βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών αρχών μετά από ένταλμα σύλληψης για την απάτη μαμούθ με τα πετρέλαια.

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή (29.03.24) στην περιοχή της Βάρκιζας και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και την Κυριακή στην εισαγγελία Εφετών.

Πώς στήθηκε η μπίζνα των 21 δισ. δολαρίων

Σύμφωνα με την αγγελία από την INTERPOL και με πληροφορίες από Αρχές του εξωτερικού, ο Ιταλός ήταν ηγετικό μέλος της οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείτο στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών διεθνώς.

Η εν λόγω οργάνωση, ως ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιριών, φόρτωνε προϊόντα πετρελαίου από λιμάνια της Λατινικής Αμερικής και επετύγχανε την ιδιοποίησή τους κατά τη μεταφορά τους, χρησιμοποιώντας τεχνάσματα.

Ειδικότερα, προμηθεύονταν συσκευές δορυφορικής αναμετάδοσης και αναγνώρισης από ακινητοποιημένα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια της Ασίας, τις τοποθετούσαν στα δεξαμενόπλοιά τους, και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τις απενεργοποιούσαν, καταφέρνοντας να εξαπατήσουν τους ναυλωτές.

Το παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α., ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές όσο και το κράτος τους.

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της αστυνομίας, σε βάρος του υπάρχουν πλήθος δημοσιευμάτων για την εγκληματική του δράση ενώ ο Ιταλός ζούσε έναν υπερπολυτελή βίο, διέμενε με την οικογένειά του σε αχανούς έκτασης πολυτελή βίλα στην βάρη Αττικής ενώ κινούνταν με πλήθος υπερπολυτελών αυτοκινήτωνgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith