Μητσοτάκης στο OPEN: Θέλουμε τόσο καθαρή νίκη που δε θα αμφισβητείται

mitsotakis1

Mεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το υπουργείο Εργασίας θα σπάσει σε δύο κομμάτια, με την κοινωνική πολιτική και στέγαση να είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι, με τη δημιουργία νέου υπουργείου
Στο OPEN και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος ΜητσοτάκηςΣχετικά άρθρα
oikonomou
«Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην κάλπη της 21ης Μαΐου», ανέφερε ξεκινώντας τη συζήτηση ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «αξίζει ο κόσμος να δει αυτά που θέλουμε να κάνουμε την δεύτερη τετραετία. Θέλω να νικήσουμε και με καθαρή διαφορά από τον δεύτερο και προσπαθώ να πείσω τους αναποφάσιστους συμπολίτες μας ότι αξίζει τον κόπο να μας δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία. Δεν μπαίνω στην λογική όμως της ποσοτικοποίησης των στόχων. Θέλω η νίκη να είναι καθαρή που να μην αμφισβητείται την επόμενη μέρα για το ποια θα είναι η κυβέρνηση και ποιος ο πρωθυπουργός».

Χρειαζόμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας – Tι είπε για το ΠΑΣΟΚ
«Χρειαζόμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση 4ετιας», είπε ακόμα και τόνισε ότι δεν φαίνεται πειστικός ο κ. Ανδρουλάκης και δεν είναι τολμηρό το ΠΑΣΟΚ σε πολλά θέματα. Έχουμε πολλές διαφορές και ενδεχομένως να έχουμε και συγκλίσεις. Θα σας πω ότι σε μία σειρά από κρίσιμα θέματα το ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησε. Οπως για το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για την αξιολόγηση. Μονοκομματική κυβέρνηση που μπορεί να ενσωματώσει πρόσωπα από αλλού και να υιοθετήσει και διαφορετικές πολιτικές. «Εγώ θέλω μια σταθερή μονοκομματική κυβέρνηση. Θα πρέπει να γνωρίζω το εκλογικό αποτέλεσμα για το αν θα συζητήσω, είπε ακόμα και τόνισε ότι προφανώς και θα πάρει την εντολή και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα αξιολογήσω τις κινήσεις μου».

«Αμφισβητώ τα στοιχεία του ΟΟΣΑ»
«Θέλουμε καλύτερους μισθούς, καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ο κ.Τσίπρας είπε ότι καταργήσαμε το 8ωρο. Σοβαρά τώρα καταργήσαμε το 8ωρο; Δεν θα μιλήσω στον πολιτικό λόγο του κ.Τσίπρα Εχουν γίνει πολλά αλλά ακόμα υπάρχουν προβλήματα. Εχουμε στηρίξει τους ευάλωτους. Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα μιλήσει για τα στοιχεία του ΟΟΣΑ. Θέτουμε ως κεντρικό στόχο την αύξηση των μέσων μισθών κατά 25% και στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Αυτό θα γίνει με νέες επενδύσεις».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι χαίρεται που διαδήλωσε ο κόσμος της εργασίας και συμφωνεί με το αίτημα για καλύτερους μισθούς. «Δεν θα δεχθώ πρακτικές με εργαζόμενους στον τουρισμό να δουλεύουν περισσότερο. Τέτοιοι εργοδότες θα μας βρουν απέναντι».

«H Eλλάδα έχει τον πέμπτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ε.Ε.», ανέφερε στην συνέχεια. Αν υπήρχε αισχροκέρδεια δεν θα είχαμε αυτόν τον πληθωρισμό. Το καλάθι του νοικοκυριού λοιδορήθηκε, είχε όμως αποτέλεσμα. Αν κάποιος γνωρίζει τη μαγική φόρμουλα και δεν μας τι λέει, εκτός και αν υπάρχει κάποιο σχέδιο τύπου ”Δήμητρα”».

«Ανεφάρμοστα αυτά που τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ» – Ο Τσίπρας τσάκισε τη μεσαία τάξη
Για την αγορά των καυσίμων και αν υπάρχουν ζητήματα λειτουργίας της αγοράς είπε ότι υπάρχουν εποπτικοί μηχανισμοί. Επανέλαβε ότι δεν μείωσε τον ΦΠΑ γιατί δεν δουλεύει η πρακτική αυτή. Δοκιμάστηκε σε άλλες χώρες και δεν απέδωσε, τόνισε. Θα φτάσει η μείωση στον μεσάζοντα και όχι στον καταναλωτή. Για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης είπε ότι δεν είναι στις προθέσεις της ΝΔ να μειωθεί. Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αυτά που τάζει είναι παντελώς ανεφάρμοστα. Το τέλος επιτηδεύματος είπε ακόμα θα καταργηθεί έως το τέλος της 4ετιας. Είπε ακόμα ότι αυτά που είπε ο Μητσοτάκης τα έκανε ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ όχι.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση στήριξε τις επιχειρήσεις στην πανδημία και έτσι έμεινε όρθια η οικονομία. Τόνισε ακόμα ότι η οικονομική πολιτική που εφάρμοσε η ΝΔ απέδωσε.

Για τους νέους και το πρόβλημα στέγης είπε ότι επειδή πηγαίνει καλά η οικονομία αυξάνονται και οι τιμές των ακινήτων. Για τον λόγο αυτό και κάναμε δωρεάν την γονική παροχή, τόνισε. Ο κ. Τσίπρας τσάκισε την μεσαία τάξη και γι’ αυτό του έχει γυρίσει την πλάτη οριστικά.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι θα διπλασιάσει τους πόρους του προγράμματος «Σπίτι μου».

Σε δύο κομμάτια θα χωριστεί το υπουργείο Εργασίας
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το υπουργείο Εργασίας θα σπάσει σε δύο κομμάτια, με την κοινωνική πολιτική και στέγαση να είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι, με τη δημιουργία νέου υπουργείου. Παράλληλα, τόνισε ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο εφόσον εκλεγεί, θα γίνουν «μεγάλες και πολλές αλλαγές με περισσότερες γυναίκες».

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι τώρα το μυαλό του είναι στις εκλογές και στη νίκη της ΝΔ. Κατήγγειλε, μάλιστα, την επίθεση στο διαδίκτυο στην επικεφαλής του Επικρατείας της ΝΔ, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι προσωπικός του στόχος είναι να υπάρχει πρόσβαση για όλους και όλες στην Υγεία, ενώ επισήμανε ότι τα νησιά αποτελούν προτεραιότητα. «Δεν έχουμε καταφέρει να λύσουμε το ζήτημα να προσελκύσουμε γιατρούς», παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός, αλλά «έχουν γίνει βήματα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τις συντάξεις
«Τα μισά από αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ αν ήθελε να τα κάνει, η χώρα θα χρεοκοπούσε σε ένα μήνα», είπε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση για τα μέτρα που έχει στο πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ για τους συνταξιούχους. «Ο νόμος Κατρούγκαλου τσάκισε τους συνταξιούχους», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους», είπε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για την προσωπική διαφορά στους συνταξιούχους.

Για τα ελληνοτουρκικά και τα εξοπλιστικά

«Καλωσορίζω τη σχετική βελτίωση του κλίματος, αλλά δεν έχω αυταπάτες», είπε ο πρωθυπουργός για τα ελληνοτουρκικά. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με την Τουρκία δεν θα συζητήσει τίποτα άλλο πέρα από την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

«Η άμυνα δεν είναι διαπραγματεύσιμη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Θέλω η Ελλάδα να έχει μια ισχυρή αποτρεπτική δύναμη», είπε ο πρωθυπουργός, για να μην μπαίνει η σκέψη στη γειτονική χώρα να υπάρξει οποιαδήποτε πολεμική σύρραξη.

Για την αποστολή στο Σουδάν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χαρούμενος που κατάφεραν οι Ένοπλες Δυνάμεις να απομακρύνουν τους Έλληνες από το Σουδάν και αποκάλυψε ότι υπήρχε συνεννόηση με τις μεγάλες δυνάμεις.

Μάλιστα, σημείωσε ότι δόθηκε ειδική άδεια για να μπουν στο C-130 και τα σκυλιά μιας οικογένειας από την πολύπαθη χώρα της βορειοανατολικής Αφρικής.

«Δεν πιστεύω στην απλή αναλογική»
«Δεν πιστεύω στην απλή αναλογική», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επέμεινε σε νέα ερώτηση ότι τη λύση θα τη φέρει μια μονοκομματική κυβέρνηση. Ωστόσο, τόνισε ότι σε αυτή θα συμμετέχουν και στελέχη που δεν ανήκουν στη ΝΔ. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα σχηματίσει κυβέρνηση αν η Νέα Δημοκρατία δεν στηρίζεται αυτοδύναμα στους εκλεγμένους βουλευτές της. «Ακόμα και οι αγκινάρες είναι μαύρες στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ενώ σημείωσε ότι η ΝΔ κάνει θετική προεκλογική καμπάνια.

Για τις υποκλοπές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε ερώτηση και για τις υποκλοπές. «Ένα λάθος γίνεται σφάλμα όταν επαναλαμβάνεται», είπε ο πρωθυπουργός σε σχέση με τις λειτουργίες της ΕΥΠ που άλλαξαν μέσα στην τετραετία.

«Θα δείτε την ΕΥΠ βασικά να ασχολείται με το εξωτερικό», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Για το δυστύχημα των Τεμπών
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα Τέμπη ήταν μια τραυματική εμπειρία για όλους, «μια γροθιά στο στομάχι» και «έχω αναλάβει τις ευθύνες που μου αναλογούν». Παραδέχθηκε ότι αν είχε ολοκληρωθεί το έργο της τηλεδιοίκησης το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί κατά πάσα πιθανότητα. Το έργο για την τηλεδιοίκηση, σημείωσε, θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, ενώ υπογράμμισε ότι τα έργα στο Μετρό προχωρούν τόσο στη γραμμή 4 στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον Νίκο Παππά που παραμένει στα ψηφοδέλτιά του, ενώ έχει καταδικαστεί σε τελεσίδικο βαθμό, αλλά κάνει κριτική για τη συμμετοχή του Κώστα Αχ. Καραμανλή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Για κόμμα Κασιδιάρη
«Και ο Βαρουφάκης και ο Τσίπρας ψαρεύουν στα ακραία στοιχεία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχέση με την αντιμετώπιση του κόμματος Κασιδιάρη.

parapolitika.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith