Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Καλύτερα να αναβιώσει την οικονομία παρά την Οθωμανική Αυτοκρατορία

83η ΔΕΘ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Συνέντευξη στο CNN και την δημοσιογράφο Julia Chatterley παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση, στην ελληνική οικονομία αλλά και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για την τουρκική προκλητικότητα, σχολίασε αρχικά πως “αντιμετωπίζουμε μία πολιτική κρίση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και το τελευταίο πράγμα που θέλει η ΕΕ αυτή τη στιγμή είναι ακόμα μία πηγή αστάθειας”.

Και συνέχισε, στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία: “Είμαστε υποχρεωμένοι να λύσουμε τις διαφορές μας και ο μόνος δρόμος είναι βάσει του Διεθνούς Δικαίου. Έχουμε δει σοβαρές προκλήσεις από την Τουρκία τον τελευταίο καιρό. Πιστεύω ότι ο κ. Ερντογάν θα πρέπει καλύτερα να προσπαθήσει να αναβιώσει την τουρκική οικονομία, παρά την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Πρέπει να καθίσουμε και να μιλήσουμε ως υπεύθυνοι ενήλικες”.

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση και την περικοπή των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος της ΕΕ είναι “να στείλουμε σαφές μήνυμα στην αγορά ενέργειας”.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε “εντυπωσιακή” την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού, λέγοντας ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχθεί 1 εκατομμύριο επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να προσκαλέσει στη χώρα μας τη δημοσιογράφο Julia Chatterley.

newsit.gr

zenith