Μητσοτάκης για τέως βασιλιά Κωνσταντίνο: Θα τον κρίνει η Ιστορία

mitsotakis intime.jpg

Την τελευταία του πνοή άφησε την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ. «Με τον θάνατό του γράφεται, τώρα, και σε ανθρώπινο επίπεδο, ο τυπικός επίλογος ενός κεφαλαίου που έχει κλείσει οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974» αναφέρει – μεταξύ άλλων – ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του.

«Η πολυκύμαντη διαδρομή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου σημάδεψε και σημαδεύτηκε από ταραγμένες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου» αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ. « Από τραύματα τα οποία επούλωσαν, ωστόσο, οι επιλογές, η ελεύθερη συνείδηση και η ωριμότητα του λαού μας. Αλλά και η διακριτική, είναι αλήθεια, στάση του ιδίου σε όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης» προσθέτει.

«Με τον θάνατό του γράφεται, τώρα, και σε ανθρώπινο επίπεδο, ο τυπικός επίλογος ενός κεφαλαίου που έχει κλείσει οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974. Τον λόγο, πλέον, έχει η Ιστορία. Αυτή θα κρίνει δίκαια και αυστηρά τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής. Γιατί τον άνθρωπο Κωνσταντίνο τον συνοδεύει, ήδη, η θλίψη και ο σεβασμός μπροστά στην απώλεια της ίδιας της ζωής» αναφέρει επίσης.

«Απευθύνω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του» καταλήγει η δήλωση του πρωθυπουργού.

newsit.gr

zenith