Μία «Ανοιχτή Γιορτή» πραγματοποιήθηκε στους πεζόδρομους της πόλης μας

πεζο

Μία «Ανοιχτή Γιορτή» πραγματοποιήθηκε στους πεζόδρομους της πόλης μας!

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης:Βιώσιμη Ανάπτυξη και Πολιτισμός: «Τα παιδιά στους πεζόδρομους της πόλης» που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, οι πεζόδρομοι στο κέντρο του Αγρινίου πλημμύρισαν από μικρούς καλλιτέχνες και αθλητές.

zenith

Στην πρόσκληση – πρόταση που έκανε ο Δήμος Αγρινίου με στόχο, την ανάδειξη της σημασίας της ασφαλούς και άνετης-απαλλαγμένης από την κυκλοφορία μηχανοκίνητων οχημάτων-μετακίνησης των πεζών, που εξασφαλίζει την δυνατότητα πρόσβασης σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες και πρωτίστως στους ευάλωτους χρήστες του δρόμου, όπως είναι τα παιδιά,ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό φορείς, σύλλογοι, δομές και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Τον Πεζόδρομο της Μπαϊμπά, γέμισαν χρώματα τα παιδιά από το Τμήμα ζωγραφικής του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου,τα οποία υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης δασκάλας τους κ.Μαρίας Μαχαλιώτη ζωγράφισαν πως ονειρεύονται την πόλη τους.

Στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπητα παιδιά του ΚΔΑΠ Kid’s Academy έκαναν χειροτεχνίες, ζωγραφική και κατασκευή για το περιβάλλον, παιχνίδια αντίληψης και αθλητικά παιχνίδια με ηλεκτρονικά συστήματα. Υπεύθυνοι ήταν οι: Κωνσταντίνα Κουμάση και Νίκος Κακαρέλης.

Στον πεζόδρομο της Παπαστράτου παιδιά από την Art KOINΣΕΠ Ζωγραφική / Κεραμική ARTATHEART γέμισαν «πράσινο την πόλη», σε μία δημιουργική απασχόληση με φυσικά υλικά. Υπεύθυνες εργαστηριών –Εμψυχώτριες ήταν οι: Φωτεινή Κατσίρα, Καρίνα Κοτοβά, Ματίνα Σκεπετάρη, Ειρήνη Χαντζή, Νεφέλη Πετρούλα.

Ο πεζόδρομος της Βότση πλημμύρισε μικρούς ζωγράφους οι οποίοι ζωγράφισαν την πόλη που ονειρεύονται με θέμα: «Νιώθω ασφάλεια στην πόλη μου, όπου μπορώ να συναντήσω τους φίλους μου και να παίξω όπως τον παλιό καιρό».Υπεύθυνη του Εργαστηρίουτέχνης MYHEART είναι η εικαστικός Χριστίνα Μπλαχούρα.

015

Οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής Αλεξάνδρα Μαρκάτη, Βασίλης Σαλαγιάννης και η νηπιαγωγός Ιωάννα Κατσούλα με τους «Μικρούς Αθλητές» συμμετείχαν με χαρά στην όμορφη αυτή πρωτοβουλία και προσκάλεσαν τους μικρούς φίλους να γνωρίσουν μη διαδεδομένα αθλήματα, όπως μπέιζμπολ, ξιφασκία και χόκεϊ, μέσα από πρωτότυπα αθλητικά παιχνίδια. «Μαμά / μπαμπά…μπορείς να με κερδίσεις;??!!» Οι «Μικροί Αθλητές» βρίσκονταν στον πεζόδρομο της Πλατείας Φλέμινγκ.

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ Θεμέλιο συμμετείχαν στη δράση και βρίσκονταν στον πεζόδρομο Σταϊκου. Εκεί γέμισαν τον πεζόδρομο χρώματα και δημιούργησαν με την καθοδήγηση των δασκάλων τους :Δήμητρα Μπαλαούρα, Λαμπρινή Μουρτζιάπη, Ελεάννα Μαρνελάκη, Βαλέρια Στάϊκου, Φώτη Τσέπα και κυρίως με τη φαντασία τους.

02 (5)

Το ΚΔΑΠ Smart Kids ανταποκρίθηκε κι αυτό στο κάλεσμα του Δήμου και συμμετείχε με πλούσιες δράσεις. Τα παιδιά στον πεζόδρομο της Σαλάκου έκαναν ένα ομαδικό κολλάζ με την πόλη που αγαπούν, την πόλη μας. Έπειτα, φωτογραφήθηκαν από τους γονείς τους σε ένα Photo Booth φτιαγμένο από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς της δομής . Τέλος, οι εκπαιδευτικοί έκαναν face painting όχι μόνο στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους. Υπεύθυνη η κ.Σαλωμίδη Αρχοντία.

Το Κ.Δ.Α.Π. Α.ΜΕΑ. του Δήμου Αγρινίου »Η Γελαστή Πολιτεία «, συμμετέχοντας στην δράση ήταν στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη.Τα παιδιά με τις εκπαιδεύτριες Σταθοπούλου Γιάννα, Κοντοδήμα Μάργια, Γουρνάρη Ελισάβετ και Κοντογιάννη Αθανασία- Μαρία δημιούργησαν ένα κολάζ και ζωγράφισαν πώς ονειρεύονται την πόλη τους.

πεζο1

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Μαρία Παπαγεωργίου τόνισε ότι : «Ο Δήμος Αγρινίου εναρμονισμένος με τις ευρωπαϊκές επιταγές Βιώσιμης ανάπτυξης και Πράσινης μετάβασης, πέτυχε τα τελευταία χρόνια μέσω αστικών αναπλάσεων και παρεμβάσεων μια γενναία ανανέωση της πόλης. Στο σύνολό τους οι αναπλάσεις συμβάλλουν στην ήπια και περιβαλλοντικά φιλική αστική ανάπτυξη. Ιδιαίτερο ρόλο σε αυτό το εγχείρημα διαδραματίζουν οι πεζόδρομοι, η κατασκευή των οποίων όχι μόνο δίνει μία αίσθηση απεγκλωβισμού μέσα στον πυκνοδομημένο αστικό ιστό, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί συνθήκες ομαλής και ασφαλούς κίνησης των πεζών, οι οποίοι έχουν πλέον την δυνατότητα αξιοποίησης του δημόσιου χώρου.Η επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης έχει ως βασική προϋπόθεση, πλέον των υποδομών, την σύμπραξη όλων και η προσπάθεια ξεκινά μέσα από την απόκτηση γνώσης και ευαισθητοποίησης των μικρότερων ηλικιακά ομάδων. Αναγνωρίζοντας ότι η πόλη μας είναι οι άνθρωποί της και ότι το μέλλον αυτής ανήκει στα παιδιά μας, θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε τέτοιου είδους δράσεις!»
πεζο2googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith