Μεσολόγγι: Αθώες οι γυναίκες που κατηγορήθηκαν για παράνομη ανάρτηση ιδιωτικής συνομιλίας

dikastiko megaro mesologgiou

Αθώες κρίθηκαν οι δυο γυναίκες που κάθισαν στο εδώλιο του Μονομελούς Δικαστηρίου Μεσολογγίου επειδή το 2019 ανήρτησαν υλικό το οποίο είχε καταγραφεί παράνομα.

Πιο συγκεκριμένα τον Μάιο του 2019 η παράταξη του νυν Δημάρχου Κώστα Λύρου είχε συγκέντρωση στην αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου για την προεκλογική της προετοιμασία. Εκεί κάποιος από τους παραβρισκόμενους είχε ηχογραφήσει ένα μέρος της συζήτησης και στην συνέχεια αυτό αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Το κομμάτι που αναρτήθηκε περιελάμβανε μια τοποθέτηση του τότε υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Σπύρου Διαμαντόπουλου. Όταν ο κ. Διαμαντόπουλος αντιλήφθηκε ότι αναρτήθηκε η τοποθέτησή του παρανόμως, απευθύνθηκε στην Αστυνομία η οποία διαπίστωσε ότι το υλικό βρισκόταν αναρτημένο στα προφίλ δυο γυναικών που τότε ήταν συνεργάτιδες άλλης δημοτικής παράταξης.

Κατά των δυο γυναικών υποβλήθηκε μήνυση. Στο Δικαστήριο η μεν μια ισχυρίστηκε ότι δεν έκανε ποτέ καμία ανάρτηση και δεν έχει ιδέα περί τίνος πρόκειται, ενώ η δεύτερη υποστήριξε ότι έκανε την ανάρτηση αλλά δεν γνώριζε ότι ήταν παράνομη η πράξη.

Το Δικαστήριο δέχθηκε τους ισχυρισμούς τους και τις έκρινε αθώες.

aixmi-news.gr

zenith