Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

pasxa 6

Τι αναφέρουν οι μετεωρολόγοι για τις επόμενες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, τη Μεγάλη Τετάρτη αναμένεται παροδικά αυξημένη συννεφιά σε όλη τη χώρα. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Εύβοια και την Κρήτη και το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ορεινά. Ενώ προς το βράδυ πιο πυκνή θα είναι η συννεφιά στα δυτικά και στο Ιόνιο, και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές αργά τη νύχτα. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 25-27 βαθμούς και οι βοριάδες θα πνέουν ισχυροί μέχρι το μεσημέρι στα 7 μποφόρ και σταδιακά θα υποχωρήσουν.

Την Μεγάλη Πέμπτη τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγαλύτερα στα νότια. Το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, θα εκδηλωθούν βροχές, πιο γενικευμένες στη βόρεια Ελλάδα, με βελτίωση μέχρι το βράδυ. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα φτάσει το μεσημέρι τους 26-28 βαθμούς και οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3-5 στα νότια μέχρι 6.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, την Μεγάλη Τετάρτη θα επιμείνουν οι βοριάδες μέσα στο Αιγαίο μέχρι και το μεσημέρι, γιατί στην συνέχεια δειλά-δειλά θα αρχίσουν να υποχωρούν και θα δώσουν τη θέση τους σε λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.

Την Μεγάλη Πέμπτη προσεγγίσει μια διαταραχή τη χώρα, η οποία θα αφορά τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Αναμένονται βροχοπτώσεις στην περιοχή της Ηπείρου, στο βόρειο Ιόνιο, στη δυτική και βορειοδυτική Πελοπόννησο, γύρω από τη Θεσσαλία, στην Μακεδονία και την Θράκη. Αντίστοιχο θα είναι το καιρικό μοτίβο και την Μεγάλη Παρασκευή, καθώς θα σημειωθούν βροχοπτώσεις στα ίδια γεωγραφικά διαμερίσματα, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.

Το Μεγάλη Σάββατο θα περάσει μια οργανωμένη κακοκαιρία από το μεσημέρι και στην συνέχεια, και με έμφαση το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, αλλά και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα δεν θα επηρεαστούν από τις βροχές και και τις καταιγίδες. Η Ανάσταση σε πολλά γεωγραφικά τμήματα θα γίνει με βροχές, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, σήμερα λίγες τοπικού χαρακτήρα βροχές θα σημειωθούν στην βόρεια Κρήτη, την νότια Εύβοια και τις βόρειες Κυκλάδες. Την Μ. Τετάρτη λίγο θα βρέξει τοπικά στη βόρεια Κρήτη. Tην Μ. Πέμπτη και την Μ. Παρασκευή τοπικές μπόρες αναμένονται στα βόρεια τμήματα της χώρας. Το Μ. Σάββατο είναι πολύ πιθανόν πρόσκαιρα να βρέξει, ή και να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες και σε άλλες περιοχές πιο νότια. Με τα τελευταία στοιχεία , προβλέπεται ότι ο καιρός ανήμερα το Πάσχα να βελτιωθεί ξανά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα λείψουν κάποιες πολύ τοπικές μπόρες κυρίως στα βόρεια ή και στον ορεινό ηπειρωτικό κορμό.

Μ. Τετάρτη και Μ. Πέμπτη θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά ακόμα και 28οC, για να υποχωρήσει 2-3 βαθμούς το Μ. Σάββατο.

Η πρόγνωση του meteo για τη Μεγάλη Τετάρτη

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo, τη Μεγάλη Τετάρτη αναμένοντια τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Περισσότερα φαινόμενα στα βορειοδυτικά. Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές της ημέρας κυρίως σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Εντονότερα και σχετικά γενικευμένα θα είναι τα φαινόμενα στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 7 έως 25, στην Ήπειρο από 9 έως 27-28 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 9 έως 26-27, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 24-26 βαθμούς, στα Επτάνησα από 14 έως 24, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 13 έως 23 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 3-5 μποφόρ, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα του νομού έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24-25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες από τις μεσημεριανές ώρες, με πιθανότητα παροδικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι την Κυριακή του Πάσχα

Πρόγνωση για τη Μεγάλη Πέμπτη

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θράκη, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ηπειρωτικά ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά ως προς τις μέγιστες τιμές της. Θα φτάσει στα νησιά τους 23 με 25 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για τη Μεγάλη Παρασκευή

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Πρόγνωση για το Μεγάλο Σάββατο

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα, νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα και μόνο το πρωί στα βορειοανατολικά θα είναι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Πρόγνωση για την Κυριακή του Πάσχα

Στην ηπειρωτική χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το πρωί στο νότιο Αιγαίο όπου θα σημειωθούν βροχές και βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith