Μαρούσι – Συγκλονιστικό κοινωνικό πείραμα: Πολίτες αντιδρούν στην προσπάθεια αρπαγής παιδιού

marousi copy

Τι θα κάνατε αν δίπλα σας καθόταν ένα 6χρονο παιδί μόνο του και ξαφνικά ένας άνδρας ερχόταν και προσπαθούσε να το πείσει να τον ακολουθήσει;
Η εκπομπή «face to face» ασχολήθηκε με το θέμα της αρπαγής παιδιών, κάνοντας ένα απίστευτο πείραμα.

Η διαδικτυακή εκπομπή «face to face» του Δημήτρη Πανόπουλου προβάλλεται στο YouTube. Το θέμα της αυτή τη φορά ήταν η αρπαγή παιδιών και οι αντιδράσεις των ανυποψίαστων περαστικών σε μια τέτοια κατάσταση, με την κάμερα να βρίσκεται στο Μαρούσι.

Τι θα κάνατε αν δίπλα σας καθόταν ένα 6χρονο παιδί μόνο του και ξαφνικά ένας άνδρας ερχόταν και προσπαθούσε να το πείσει να τον ακολουθήσει;

Πόσο έτοιμοι είμαστε να προστατεύσουμε ένα παιδί που βρίσκεται σε κίνδυνο;

Γνωρίζουμε άραγε πώς να αντιδράσουμε σωστά σε μια τέτοια περίπτωση;

Η εκπομπή «face to face» σε ένα συγκλονιστικό κοινωνικό πείραμα έρχεται να δώσει τις απαντήσεις. Στο βίντεο καταγράφονται οι αντιδράσεις ανυποψίαστων περαστικών όταν ένας άνδρας, που είναι ηθοποιός, προσπαθεί με ψέματα να πείσει ένα 6χρονο αγόρι, επίσης ηθοποιό, να τον ακολουθήσει.

Όταν ο άνδρας προσπαθεί να πείσει τον μικρό που κάθεται σε παγκάκι να πάει μαζί του, μια γυναίκα που είναι δίπλα παρεμβαίνει και του λέει να αφήσει ήσυχο το παιδί. «Άφησέ τον, σε παρακαλώ», του λέει με έντονο ύφος και στη συνέχεια τον απειλεί ότι θα φωνάξει την Αστυνομία.

Ακολουθούν κι άλλες περιπτώσεις, με τον κόσμο να δείχνει να ανταποκρίνεται στο κοινωνικό πείραμα, προστατεύοντας το παιδάκι από τον «άγνωστο» άνδρα που προσπαθεί να το αποπλανήσει.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

parapolitika.gr

zenith