Λέκκας: Mεγάλος σεισμός που δεν εμπνέει ανησυχία

eythimios lekkas

Για μεγάλο σεισμό που δεν εμπνέει ανησυχία έκανε λόγο στο ΕΡΤΝews o πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας ο οποίος ανέφερε ότι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

«Δεν πρέπει να ανησυχούμε. Ήταν ένας σεισμός μέσα στον θαλάσσιο χώρο, μακριά από κατοικημένες περιοχές. Βεβαίως έγινε εντονότατα αισθητός σε μία πολύ μεγάλη περιοχή, όχι μόνο στη Μεσσηνία και την Ηλεία, αλλά στη Ζάκυνθο, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Τρίπολη ακόμα και στην Κορινθία» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λέκκας και συμπλήρωσε «συνεπώς έχουμε να κάνουμε με έναν μεγάλο σεισμό που όμως δεν μας μας δημιουργεί απολύτως καμία ανησυχία δεδομένου ότι είναι στον θαλάσσιο χώρο και δεν υπάρχουν κοντινές κατοικημένες περιοχές».
Δείτε εδώ το βίντεο:

Από την πλευρά του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ευτυχώς βρισκόμαστε σε θαλάσσιο χώρο μακριά από κατοικημένες περιοχές[…]έχει δώσει σεισμούς μεγάλους στο παρελθόν η συγκεκριμένη περιοχή. Κατά συνέπεια δεν είναι έκπληξη το 5,7 για την περιοχή αυτή. Δεν μπορούμε να ξέρουμε όμως από τώρα την εξέλιξη την οποία ενδεχομένως θα έχει το φαινόμενο. Είναι πάρα πολύ νωρίς. Θα χρειαστούμε χρόνο να δούμε περισσότερα στοιχεία[…] Βεβαίως υπάρχει σεισμός, υπάρχει η μετασεισμική ακολουθία ήδη σε εξέλιξη και θα πρέπει να την παρακολουθήσουμε με μεγάλη προσοχή».

ertnews.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith