Κώστας Λύρος: Ο λαός του Δήμου μας θα υποδεχθούν με ενθουσιασμό και ελπίδα το νέο Μητροπολίτη μας

ΛΥΡΟΣ ΧΑΤΖΗΣ

Κώστας Λύρος: «Ο λαός του Δήμου μας αλλά και όλοι οι πιστοί της Μητροπόλεως μας ενωμένοι, θα υποδεχθούν με ενθουσιασμό και ελπίδα το νέο Μητροπολίτη μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα, Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος για την αυριανή υποδοχή και ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ.Δαμασκηνού.
Ο Κώστας Λύρος αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και επανέλαβε την χαρά του για την εκλογή του νέου Ποιμενάρχη μας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η αυριανή ημέρα είναι μια σημαντική ημέρα για την Ορθοδοξία είναι μια σπουδαία και λαμπρή ημέρα. Ο λαός του Δήμου μας αλλά και όλοι οι πιστοί της Μητροπόλεως μας ενωμένοι, θα υποδεχθούν με ενθουσιασμό και ελπίδα το νέο Μητροπολίτη, στον οποίο επενδύουνε με προσδοκίες και πίστη στην προσωπικότητά του. Γιατί πραγματικά πρόκειται για ένα άξιο ποιμενάρχη με υψηλή μόρφωση αλλά και με βαθιά γνώση και πείρα στα εκκλησιαστικά πράγματα.
Είμαι βέβαιος ότι το μεγάλο κενό που δημιουργήθηκε από την εκδημία του προκατόχου του, κυρού Κοσμά, θα το αναπληρώσει επάξια με την διακονία προς τους κατοίκους της Ιερής μας Πόλης και του δήμου μας και με το έργο του στην Ιερά μας Μητρόπολη. Η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κατέχει μια σημαντική θέση στην ιστορία αυτού του τόπου. Ενός τόπου με βαριά κληρονομιά. Ενός τόπου που δικαιούται αλλά και υποχρεούται να κρατά το λάβαρο του πολιτισμού, της ηθικής και των αξιών ψηλά».
Επιπροσθέτως δεν παρέλειψε να ευχαριστήσεικλείνοντας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεο, Τοποτηρητή της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας για το αμέριστο ενδιαφέρον και την άριστη συνεργασία που είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα της τοποτηρητείας του καθώς επίσης και τον Αρχιμανδρίτη, π. ΕπιφάνιοΚαραγεώργο, όλο τον κλήρο και όσους συνέβαλαν στις προετοιμασίες για την Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου.

zenith

Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου, Νίκου Χατζή, ο οποίος αναφέρθηκε στις προετοιμασίες της Δημοτικής αρχής για το χαρμόσυνο γεγονός του ερχομού του Ποιμενάρχη μας.googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith