Κιβωτός του Κόσμου: Νέα καταγγελία για ασέλγεια από 15χρονο

ΚΙΒ

Ο 15χρονος αποκάλυψε την φρίκη που πέρναγε στα χέρια υψηλόβαθμου στελέχους της Κιβωτού – Το αγόρι είχε κατονομάσει αρχικά στην κατάθεση του ο 19χρονος, ο πρώτος καταγγέλων
Και δεύτερη καταγγελία για ασέλγεια από υψηλόβαθμο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου έρχεται λίγες ημέρες μετά την κατάθεση του 19χρονου – ο οποίος είχε καταθέσει πως είχε πέσει θύμα ασέλγειας και είχε ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου» για την οργάνωση.

Πρόκειται για ένα 15χρονο σήμερα αγόρι, φιλοξενούμενος της δομής του Βόλου, ο οποίος κατέθεσε στον εισαγγελέα ανηλίκων πως και αυτός έχει πέσει θύμα ασέλγειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τον 15χρονο είχε κατονομάσει στην κατάθεση του ο 19χρονος ενώ σε μια πρώτη κρούση που είχε γίνει από τον εισαγγελέα ανηλίκων, ο 15χρονος δεν είχε αναφέρει τίποτα για ασέλγεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος είχε εξεταστεί πριν από λίγες ημέρες εντός των εγκαταστάσεων της δομής στο Βόλο , όπου φέρεται να περιέγραψε περιστατικά σωματικής κακοποίησης.

Οι αρχές εκτίμησαν πως το αγόρι πιθανότατα γνώριζε ή βίωσε και άλλα περιστατικά στα οποία δεν αναφέρθηκε στη διάρκεια εκείνης κατάθεσης.

Τότε από την εισαγγελία ανηλίκων αποφασίστηκε να δοθεί χρόνος στο παιδί και με την βοήθεια παιδοψυχολόγου να «ανοίξει» την ψυχή του και να καταγγείλει όσα συνέβησαν εις βάρος του.

Η κατάθεση πάρθηκε σήμερα και ο 15χρονος αποκάλυψε την φρίκη που πέρναγε στα χέρια υψηλόβαθμου στελέχους της Κιβωτού.

Το αγόρι κατέθεσε σε χώρο της Στέγης του Παιδιού στην Αθήνα σε ειδικούς επιστήμονες – και όχι σε εισαγγελείς ή αστυνομικούς- και φαίνεται ότι κατήγγειλε ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ασέλγειας, από στέλεχος του ΜΚΟ που βρίσκεται στο κύκλο των προσώπων που ερευνώνται από την Εισαγγελία Ανήλικων.

Ο ανήλικος φέρεται ότι αναφέρθηκε σε νέα στοιχεία λέγοντας πως είναι θύμα ασελγών πράξεων από συγκεκριμένο πρόσωπο προσδιορίζοντας τον χρόνο που καταγγέλει ότι υπέστη αυτές τις πράξεις ενώ ήταν 13 ετών.

Σύμφωνα ωστόσο με τις ίδιες πληροφορίες, δεν θα αναμένεται σήμερα ένταλμα σύλληψης καθώς οι εισαγγελία θέλει να μελετήσει προσεχτικά την υπόθεση του 15χρονου πριν προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση.

Πηγή: skai.gr

zenith