Καρκίνος του δέρματος: Τα συμπτώματα και τα σημάδια που θέλουν προσοχή

karkinos dermatos

Ο καρκίνος του δέρματος είναι μια από τις πιο κοινές μορφές καρκίνου και μερικές φορές δεν εντοπίζεται πάντα έγκαιρα, αφού οι άνθρωποι τείνουν να παραμελούν τα συμπτώματα που εμφανίζουν.

Η νοσηλεύτρια Laura Harker από την ιδιωτική κλινική «The MOLE» μίλησε στην thesun.co.uk και ανέφερε τα σημάδια που πρέπει να παρατηρεί κάποιος πάνω του, όπως και αυτά που αν και μοιάζουν ύποπτα, στην πραγματικότητα είναι αθώα.

«Το δέρμα είναι όλο εξωτερικό σημείο του σώματος. Έτσι, είναι κάτι που μπορείτε να ελέγξετε μόνοι σας. Δεν είναι σαν έλεγχος προστάτη», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσπαθώντας να παρακινήσει τον κόσμο να ελέγχει το σώμα του.

Ακολουθούν τα σημάδια που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και επίσκεψη στο γιατρό, σύμφωνα με την Laura Harker:

Η γραμμή των μαλλιών
Η χωρίστρα ανάμεσα στα μαλλιά και το κενό που υπάρχει, πρέπει να εξεταστεί, σύμφωνα με την Laura, καθώς αν και σπάνιο μπορεί να κρύβει κάποιο ύποπτο σημάδι.

«Η γραμμή των μαλλιών και η χωρίστρα πρέπει να ελεγχθούν», λέει χαρακτηριστικά, όμως σημειώνει ότι είναι σπάνιο να βρεθεί κάτι, ή και να βρεθεί μπορεί να οφείλεται σε κάτι άλλο, όπως πχ κύστη που δημιουργήθηκε από το άγχος.

Παρόλα αυτά, δεν βλάπτει μια επίσκεψη στο γιατρό, καθώς δεν συνηθίζεται να εμφανίζεται κάποιο σημάδι σε αυτό το μέρος του σώματος.

Προσοχή στις ελιές
Η ελιές στον άνθρωπο μερικές φορές μπορεί να δείξουν εάν πάσχει από καρκίνο του δέρματος, αυτό όμως δεν συνιστά πανικό. Όπως αναφέρει στο βρετανικό δημοσίευμα, οι άνθρωποι δεν έχουν τον ίδιο αριθμό σπίλων στο σώμα τους, όπως και το ίδιο μέγεθος.

Επίσης, εμφανίζονται μαζικά στο σώμα μέχρι την ηλικία περίπου των 50 ετών, οπότε δεν πρέπει οπωσδήποτε να θεωρείται ύποπτο οποιοδήποτε σημάδι. «Μερικοί άνθρωποι έχουν πολλαπλούς μεγάλους σπίλους, αλλά αυτό μπορεί να είναι φυσιολογικό για αυτούς», σημειώνει η Laura Harker.

Μάλιστα, συνήθως μεγαλώνουν με την πάροδο του χρόνου, οπότε το μέγεθος δεν είναι πάντα καθοριστικό. Όμως αυτό που έχει σημασία είναι ομοιομορφία. «Αν δείτε μια ελιά να έχει διαφορετικό σχήμα σε σχέση με τις υπόλοιπες στο σώμα σας, καλό είναι να πάτε στο γιατρό», αναφέρει χαρακτηριστικά, στις συμβουλές που έδωσε.

newsbeast.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith