Ιστιοπλοϊια ΑΜΕΑ από το Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου

amea meologgi naytikos omiklos

Ο Ναυτικός όμιλος Μεσολογγίου συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας BLU MEDITERRANEO, το οποίο εξελίσσεται με την υποστήριξη του ιδρύματος FONDAZIONE TERZO PILASTRO INTERNAZIONALE

Το πρόγραμμα έχει στόχο την ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας ατόμων με αναπηρίες στην περιφέρεια. Στα πλαίσια αυτής της δράσης ο ΝΟ Μεσολογγίου έχει παραλάβει 2 ειδικά σκάφη Hansa 303 με όλα τα παρελκόμενα τους και ο προπονητής μας έχει παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια στην Ιταλία.

zenith

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 31-10-2022 μεταξύ του Προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου, κ. Γεράσιμου Κοτσίρη, του Αντιπροέδρου, κ. Ιωάννη Παπαδογεώργου και του Προέδρου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, κ Αντώνη Χαροκόπου αποφασίστηκε, σε πολύ καλό κλίμα, η σύναψη συνεργασίας για την υλοποίηση προγράμματος ιστιοπλοΐας που θα απευθύνεται σε άτομα με κινητικές αναπηρίες.

Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία που στοχεύει στην κοινωνικοποίηση και σωματική ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία, χωρίς διακρίσεις, σε ένα άθλημα που συνδυάζει ιδανικά την ψυχαγωγία με τον αθλητισμό.

Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε όλα τα άτομα με κινητικές αναπηρίες, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο κος Ιωάννης Σταύρου που εκτός από αθλητής έχει αναλάβει και καθήκοντα συντονιστή του προγράμματος.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα παρακάτω ναυταθλητικά σωματεία: Ν.Ο. Αλεξανδρούπολης, ο Ν.Ο. Βόλου & Αργοναύτες, ο Ι.Ο. Ηρακλείου, ο Ι.Ο. Πατρών, ο Ν.Ο. Χίου, ο Ι.Ο. Πόρτο Ράφτη, ο Ν.Ο. Σαντορίνης, ο Ν.Ο.Μεσολογγίου, ο Ι. Ο. Κερκύρας και ο Ν.Ο. Καλαμάτας Ποσειδών.

Οι προπονήσεις θα γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο στο λιμάνι Μεσολογγίου. Όσοι συμπολίτες μας με αναπηρία θέλουν να ενημερωθούν και να συμμετέχουν στις προπονήσεις (θεωρία και πρακτική) μπορούν να μάθουν πληροφορίες

στα τηλ : 6973694019,6948044731 & nommes@live.com και στο nommes.gr

Με τιμή

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Κοτσίρης Γεράσιμος Χαντζής Νίκος

aixmi-news.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith