Γκάλης: Πιστεύω θα τα καταφέρουμε, θα είμαι συγκινημένος στο ΣΕΦ

gkalis nikos

Τον Νίκο Γκάλη θα έχει στο πλευρό της Εθνικής Ελλάδας στην μάχη που θα δώσει στο Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του ΣΕΦ (2-7/7).

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος, στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio, η «επίσημη αγαπημένη» θα προσπαθήσει να πετύχει τον στόχο της στο Προολυμπιακό Τουρνουά έχοντας στο πλευρό της τον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Νίκος Γκάλης «φιλοξενήθηκε» επίσης εκπομπή και εξέφρασε τη σιγουριά του για την αγωνιστικότητα της εθνικής ομάδας, ενώ, επίσης, αναφέρθηκε και στη σημασία των κοινωνικών δράσεων που θα «τρέξουν» κατά τη διάρκεια του τουρνουά στο ΣΕΦ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΟΚ έδειξε τεράστιο σεβασμό στον Νίκο Γκάλη και τον ευχαρίστησε όχι μόνο για όσα πρόσφερε στο παρελθόν, αλλά και για όσα συνεχίζει να προσφέρει πλέον μέσω κοινωνικών δράσεων.

Ο Νίκος Γκάλης μίλησε:

Για την νέα προσπάθεια της Εθνικής στο Προολυμπιακό (2-7 Ιουλίου): «Σίγουρα ξέρω ότι θα γίνει ένα πολύ όμορφο τουρνουά. Όλοι πρέπει να στηρίξουμε την Εθνική ομάδα. Η Εθνική ομάδα είναι για όλη την Ελλάδα. Πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Για τον Βασίλη (Σπανούλη) είναι ένα καλό τεστ αυτό. Ο Βασίλης είναι μαχητής, ήταν έξυπνος παίκτης και πιστεύω θα τα καταφέρει. Πιστεύω θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή παρουσία».

Για τα συναισθήματά του που η Εθνική ομάδα επιστρέφει στο ΣΕΦ: «Έχω πάρα πολύ καιρό να ξαναβρεθώ στο ΣΕΦ. Πιστεύω ότι θα είμαι πολύ συγκινημένος. Δε μπορούμε να ξεχάσουμε τις στιγμές που ζήσαμε όλοι μαζί, όλη η χώρα, τη χαρά που πήραμε, την υπερηφάνεια. Είναι κάτι που το περιμένω και θέλω να το ζήσω».

Για τη «δίψα» του κόσμου να δει την Εθνική: «Ο κόσμος είναι ο 6ος παίκτης. Ήταν απίστευτη η συμμετοχή του εκείνη την εποχή, το 1987. Όσοι το έζησαν μπορούν να καταλάβουν τι ατμόσφαιρα υπήρχε σε κάθε αγώνα. Εμένα και σε όλα τα παιδιά μάς έδινε “φτερά”. Καταφέραμε εκείνη την εποχή να κάνουμε το μπάσκετ το πρώτο άθλημα στην Ελλάδα. Έχει μπει στο πετσί του κάθε Έλληνα. Ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ και από τότε και από τώρα. Μετά από εμάς είχαμε επίσης σημαντικές επιτυχίες».

Για την κοινωνική δράση που θα «τρέξουν» σε συνεργασία με τη ΔΕΗ: «Εγώ χαίρομαι πάρα πολύ που θα συμμετέχω σε αυτό το κοινωνικό έργο. Το μπάσκετ είναι άθλημα ομαδικό και οι ομάδες, στο μπάσκετ και στη ζωή, απαρτίζονται απ’ όλους μας και χωρίς διακρίσεις και χαρακτηρισμούς. Πιστεύω ότι όσοι έρθουν να στηρίξουν τη Εθνική ομάδα στις 3 Ιουλίου θα απολαύσουν πραγματικά ένα μοναδικό και όμορφο θέαμα. Με τη σειρά μου εγώ περιμένω με μεγάλη χαρά αυτό το event και θέλω να ευχαριστήσω τη ΔΕΗ και την Ομοσπονδία για την πρόσκληση και αυτό το μεγάλο event. Είναι πολύ σημαντικό».

Για το ότι ο ίδιος ταιριάζει απόλυτα με τον Βασίλη Σπανούλη όσον αφορά την επαγγελματικότητα: «Στον Βασίλη και όλα τα παιδιά τους δώσαμε το ερέθισμα στην εποχή μας, δείξαμε σε αυτά τα παιδιά τον δρόμο. Όχι μόνο το δρόμο της νίκης, αλλά του επαγγελματισμού, ότι πρέπει να δώσεις όλη την ψυχή σου, να αγαπάς αυτό που κάνεις για την ομάδα σου και τη χώρα σου. Μόνο έτσι θα έχεις ένα σωστό αποτέλεσμα. Πιστεύω φέραμε τον επαγγελματισμό και τα παιδιά σήμερα είναι πλέον επαγγελματίες με όλη τη σημασία της λέξης. Ο επαγγελματίας πρέπει να προσέχει τον εαυτό του για να δώσει πράγματα στην ομάδα του».

Για το ότι είχε σκληρό πρόσωπο σαν αθλητής, αλλά τα τελευταία χρόνια δείχνει και αρκετά ευαίσθητος: «Πάντα ήμουν ευαίσθητος. Εκείνη την εποχή με ρωτούσαν “γιατί δεν γελάς;”. Όταν παίζεις σκοπός είναι η νίκη και πρέπει να είσαι σοβαρός. Μετά τον αγώνα ήμουν μέσα σε όλα, στον χαβαλέ, στα πάντα».

Ο Βαγγέλης Λιόλιος είπε:

Για την Εθνική ομάδα: «Η εθνική ομάδα έχει τη θετική ενέργεια όλων μας και η Εθνική αυτό χρειάζεται. Αγωνιστικά δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε, ελπίζουμε για το καλύτερο. Το ότι ο Βασίλης είναι μαχητής είναι γεγονός, αλλά νομίζω ότι η Εθνική ομάδα όταν πετύχαινε το έκανε επειδή είχε ανθρώπους που πίστευαν. Πίστευαν ότι θα κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν για τη χώρα τους και είχε ανθρώπους όπως ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος κάνει υπερβάσεις».

Για τον ενθουσιασμό του κόσμου: «Το γήπεδο έχει μια όμορφη εικόνα, γιατί το μπάσκετ πια είναι ένα θέαμα, μια απόλαυση, μια διασκέδαση για πάρα πολλούς. Η Εθνική, όμως, είναι κάτι άλλο. Εγώ θέλω να ζήσουμε μια στιγμή. Θυμάμαι πάρα πολύ έντονα τον τελικό του 1987, το τι γινόταν στο γήπεδο. Δεν ήταν απλά γεμάτο, ήταν παντού, “κρεμόντουσαν”. Θα ήθελα να ζήσουμε κάτι ανάλογο την 7η Ιουλίου. Θα είμαστε όλοι μαζί εκεί και θα είναι μαζί μας όλοι οι άνθρωποι του 1987, αυτοί που οδήγησαν και έφεραν το ελληνικό μπάσκετ στα ουράνια».

Για τις κοινωνικές δράσεις της ΕΟΚ στο Προολυμπιακό Τουρνουά: «Με τον Νίκο έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία. Πέρα από μεγάλος αθλητής, έχει αναλάβει και έναν άλλο ρόλο. Το μπάσκετ δίνει ευκαιρίες σε όλους, που μπαίνει μες στην κοινωνία. Το μπάσκετ, η Εθνική ομάδα και όλες οι δραστηριότητές του μπάσκετ είναι αυτές οι οποίες ενώνουν τους ανθρώπους σε ίση βάση και χωρίς να έχουμε προκαταλήψεις για κανέναν. Στην εκδήλωση στις 3 Ιουλίου, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, θα είναι πρεσβευτής ο Νίκος Γκάλης και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Και στις 4 Ιουλίου, που θα έχουμε μια εκδήλωση για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης, το οποίο γίνεται για πρώτη φορά σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφικών και με την υποστήριξη της FIBA. Με τι δράσεις αυτές δείχνουμε ότι το μπάσκετ και ο μεγαλύτερος πρεσβευτής του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου μπάσκετ απ’ την Ελλάδα, ο Νίκος Γκάλης, είναι αυτός που δείχνει τον δρόμο προς όλους μας. Θέλω να τον ευχαριστήσω πάρα πολύ για τη συμμετοχή του, τη προσφορά του και τον δρόμο που μας δείχνει. Μας έδειξε τον δρόμο των επιτυχιών του ελληνικού μπάσκετ, τον δρόμο του επαγγελματισμού σε χρόνια που δεν υπήρχε, τώρα μας δείχνει και τον δρόμο της κοινωνικής ευαισθησίας και του ρόλου που πρέπει να διαδραματίσει ο ελληνικός αθλητισμός και το ελληνικό μπάσκετ για την επόμενη γενιά».

Για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Όλοι μαζί. Τους θέλουμε όλους στις 3 Ιουλίου να δώσουν “φτερά” στην ελληνική ομάδα. Μπροστάρης σε όλους αυτούς που θα είμαστε μαζί θα είναι ο Νίκος Γκάλης. Είναι μπροστάρης σε αυτήν τη νέα εθνική προσπάθεια».

protothema.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith