Γιόρτασαν τον Τρύγο και το Κρασί στο Πετροχώρι Θέρμου (foto)

giorti trigou oinou petrochori 1015

Η 1η Γιορτή Τρύγου και Οίνου είναι γεγονός!
Μια εξαιρετική εκδήλωση διοργανώθηκε χθες, Σάββατο 1 Οκτωβρίου από το Σύλλογο Πετροχωριτών Τριχωνίδας και το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θέρμου στο Πετροχώρι.

Από νωρίς μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία του χωριού και ύστερα όλοι μαζί πήγαν στο αμπέλι για Τρύγο.

Ακολούθησε το πάτημα των σταφυλιών με το παραδοσιακό πατητήρι, δίπλα στο οποίο ήταν παρατεταγμένα τα καφάσια με τα σταφύλια.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πετροχωριτών κ. Νίκος Αγρέβης καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους και στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία από τον κ. Γιώργο Σαγώνα με θέμα την Αμπελουργία.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας και ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Δήμου Θέρμου κ. Θεόδωρος Κασόλας.

Ξεχωριστή νότα στη Γιορτή ήταν η παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τμήμα του Πολιτιστικού Ομίλου Θέρμου. Μετά την εμφάνιση ακολούθησε γλέντι με λαϊκό-δημοτική ορχήστρα.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο π. Δημήτριος Γιολδάσης, ο πρώην Δήμαρχος Θέρμου κ. Θεόδωρος Πορφύρης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, κ. Αθανάσιος Βαλλής και κ. Κωνσταντίνος Κότσαλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αριστείδης Κατσαρός , κ. Δημήτριος Δάλλας και κ. Αντώνιος Πριόνας,ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θέρμου κ. Αλέξανδρος Σιαδήμας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πετροχωρίου κ. Ιωάννης Συρακούλας, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Θέρμου κ. Γεώργιος Χριστόπουλος, Πρόεδροι Φορέων και Συλλόγων, καθώς επίσης αρκετοί ντόπιοι και επισκέπτες.

Από το Σύλλογο Πετροχωριτών προσφέρθηκαν κρασί και παραδοσιακά εδέσματα, τα οποία έφτιαξαν γυναίκες του χωριού.

giorti trigou oinou petrochori 1023

giorti trigou oinou petrochori 1019

giorti trigou oinou petrochori 1006

petroxori giorti krasiou 5

giorti trigou oinou petrochori010

petroxori giorti krasiou 15

giorti trigou oinou petrochori023

thermonews.gr

zenith